Det är inte lätt att komma på vad man ska ha till middag i detta hem. 
Så många viljor och smaklökar och det ska helst passa alla. 

Kassler är en sådan rätt som passar alla, dock får det inte innehålla saker som jag vill ha i ! Grrr.
Blir bara mest pill i tallrikarna  då! 

Denna varianten passar dock alla. 
Enkel men väldigt god och krämig rätt.



Riset kan du givetvis byta ut mot en god pasta. 
Eller bara göra kasslerröran för sig gratinera den, och sedan servera med ris/pasta separat. 

Har du överbliven ris från tidigare middag, går det jätte bra att använda till denna gratäng. 

Det är en rätt du snabbt slänger i hop och jag lovar att du inte blir besviken. 

Recept på min gratinerade kassler kommer här: 

Gratinerad kassler med ris, paprika, sweet chili och ananas.

5 dl ris 
Ca 800g kassler
1 stor röd paprika
I stor gul paprika
Purjolök/lök ( om du vill )
5 dl grädde
1 1/2 dl sweetchilli sås
1 1/2 dl majonäs
1 1/2-2dl avrunnen krossad annanas 
Riven ost. 

Koka ris enligt anvisningar och låt svalna. 

Strimla kassler och paprika.
Skiva porjolök/lök ( tillsätt efter tycke eller uteslut helt.

Jag verken saltade eller pepprade köttet då kassler är salt och sweet chilisås innehållet styrka.
Tycker ni om sälta/hätta är det bara till att använda salt och pepparkvarnen. 

Hätta upp smör/olja i en stekpanna. 
Bryn kasslern en stund, tillsätt lök och paprika och bryn ytterligare en stund. 

Vispa upp grädden så att den är lättvispad ( den skall fortfarande vara lös men fluffig. 
Tillsätt sedan majonäs, sweet chilisås och ananas. 
Blanda allt väl. 

Ta fram en ugnsform. 
Lägg riset i botten på formen. 
Lägg kassler röran över riset.
Häll gräddblandningen jämt över kasslern. 
Riv ost över, och in i ugnen ca 20-25 minuter tills osten har en fin färg på ytan. 

Låt sedan gratängen vila en liten stund innan servering. 

Servera med en valfri sallad. 

Smaklig spis. :)