Stora och super saftiga äppelmuffins med smak av kardemumma.
 
Dem är verkligen lika saftiga och goda även dagen efter. 

Ett super gott och trevligt alternativ att ta vara på överblivna äpplen där hemma. 
Det var just det som fick mig till att baka dessa godingar. 


Tänk på att jag gjorde mina i stora pappers bakformar då  jag ville ha stora muffins. 
Där av även en längre gräddningstid. 

Skulle ni göra dem i något mindre formar så är det viktigt att förkorta tiden i ugnen. 
Muffinsens yta ska  få en fin gyllenbrun färg och även kännas fast.

Känn med en sticka om du är osäker. Stickan ska vara torr. 

Så här gör jag :

Äpplemuffins med smak av kardemumma. 

Recept : 
Ca 10 -12 stora muffinsar.

2 stora äpplen
3 dl socker
3 ägg
1 1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma

Gör så här : 

Sätt ugnen på 175 grader.

Skala, kärna ur och hacka äpplen.
Vispa ägg och socker så att det bli poröst.
Rör ihop vetemjöl med bakpulver i en skål.
Vänd ner alla torra ingredienser i ägg smeten, tillsätt oljan och rör ihop till en jämn smet. 
Tillsätt äppelbitarna och rör ihop.
Fördela smeten upp till 2/3 av  muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 22 -25 minuter.

Låt muffinsen svalna helt innan servering.


Smaklig spis :)

Ni hittar mig även på :
Fb - Snilleskök
Instagram @lillameee