Marängrutor i långpanna.

Marängrutor i långpanna.
 
En god och annorlunda långpannekaka med något kladdig botten och krispigt marängtäcke. 
Mäktig i smaken och räcker till många. 
 
Mandeln/nötterna kan du utesluta helt om du vill. 
 
 
Så här gjorde jag. 
 
Recept:
Ca 30 bitar.
 
Till kakbotten:
 
200 g smör
1 dl farinsocker
1 dl socker
4 dl vetemjöl
3 äggulor 
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk vatten.
 
Mellan lager :
 
200 g mörk choklad
50 g rostade mandelspån/hasselnötter. (kan uteslutas.) 
 
Maräng:
 
3 äggvitor
2 1/2 dl socker
1 krm ättiksprit
 
Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Separera äggvitor från äggulor. 
Äggulorna ska du använda i kaksmeten och vitorna till marängen. 
Vispa ihop smör och socker så att det blir poröst. 
Blanda mjöl med bakpulver i en skål.
Tillsätt mjölblandningen och övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. ( 30x40) 
Lättast gör du det genom att trycka ut smeten i ett tunt lager  med händerna. 
 
Smält chokladen försiktigt i micron  och bred över smeten. 
Strö på rostade mandelspån/hackade hasselnötter över chokladen.
 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. 
Tillsätt ett kryddmått ättiksprit, och tillsätt lite socker i taget under vispning tills du har en fast maräng. 
Bred marängen över nötterna och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. 
Marängen ska ha få lite färg på ytan. 
 
 
Ta ut kakan och låt svalna 
Skär kakan i rutor medan den är små ljummen och låt sedan svalna ytterligare innan servering. 
 
 

Smaklig spis :)

 
1 Nina skriven

Hej! Jag vill bara tacka för alla bra recept på denna amazing blogg! Jag själv är ursprungligen från Montenegro men jag är född här och pratar/läser inte riktigt flytande serbiska, vilket gör att jag har svårt att översätta recept för typiska jugge maträtter och sötsaker som jag älskar och vill kunna koka ihop eller baka, men!!!!! Dina recept har förgyller mitt liv, dom är på svenska såklart vilket gör att jag både har bakat krofne (sååå mycket barndom!!) kokat ihop kupus (älskar!!!) och gjort moussaka bla! Jag var tvungen och dela med mig av detta då jag tycker din blogg förgyller mitt liv lite❤️

Svar: Finaste du ❤ jag tackar dig innerligt för att du förgyllde min vecka med dem varma orden.
Det är tack vare sådana sötisar som dig som gör att det är extra roligt att dela med sig. Tack så hjärtligt Nina hela jag ler just nu. ❤😊
snilleskök.se

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: