Mazarinkaka

Klassiska mazariner som helt enkelt bakas i en stor form.
Mindre pill men absolut lika gott.

Du kan använda en rund bakform 22-24 cm eller så kan du göra som jag gjorde, använda en fyrkantig pajform med avtagbar botten. 

 

Så här gör jag :

Recept :
Deg :

100 g smör - kall
3 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1 ägg

Fyllning :

150 g mandelmassa
50 g smör
3 msk vetemjöl
2 ägg

Glasyr
2 1/2 dl florsocker
5 tsk vatten
1 krm rapsolja
Hushållsfärg/pastafärg om önskas.

Gör så här :

Ta fram en rund/fyrkantig bakform med avtagbara kanter/botten. Ca 22-24 cm i diameter.

Rör ihop bakpulver och mjöl. 
Ta fram en bunke, skiva ner smöret och tillsätt dem övriga ingredienserna. Arbeta snabbt ihop till en deg, antingen förhand eller i matberedare/bakmasin.

Plasta in degen och ställ in i kylen ca 60 minuter.

Fyllning

Gör så här :

Grovriv mandelmassan, tillsätt rumstepererat smör och vispa ihop lätt med elvisp.

Tillsätt ett ägg i taget under tiden du vispar och tillsist vetemjöl. Vispa ihop.

Kavla ut degen och klä formen med deg, klä degen även några centimeter upp över nedre kanter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Fördela fyllningen jämt i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Låt svalna helt. 

 
 
 
 

Glasyr
Gör så här :

Rör i hop ingredienserna till glasyren.
Blanda tills glasyren är jämn.
Lägg ca 2 - 3 msk av glasyren i en skål och tillsätt lite pastafärg eller någon droppe hushållsfärg.

Fördela den vita glasyren jämt över kakan och spritsa små runda prickar med litet mellan rum.

Dra lodrätta linjer mitt över prickarna med en tandpetare innan glasyren stelnar.

Skiva upp och njut.

 
 

Smaklig spis :) 

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: