Kladdkaka med marshmallow fluff.

Dagen till ära blev det en kladdis med marshmallow fluff.

Jag har gjort egen marshmallow fluff men det finns även färdig på burk i de större mataffärerna.

Står då oftast vid bakprodukterna.


En kladdig och god kombo ! 

 
 

Kladdkaka:

Recept: 
(22 cm form)

180 g smör 
2 1/2 dl mjöl
2 dl socker 
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 ägg

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. 

Smörj och bröa formen.
Smält smöret. 
Ta fram en bunke och rör ihop socker och ägg. 
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i socker/ägg bunken 
tillsammans med smöret. 

Rör ihop till en jämn smet. 

Häll i smeten i formen.

Grädda i mitten på ugnen ca 16 minuter om du vill ha den riktigt kladdig.

Låt svalna helt. 

Marshmallowfluff.
Recept:

3 stora ägg 
1,8 dl vit sirap
2 dl socker
1 dl vatten. 
1 krd ättiksprit
1 msk vaniljsocker/ eller 1/2 -1 tsk vanilj extrakt. 

Gör så här :

Häll sirap, socker och vatten i en kastrull och låt koka upp. 
Sänk värmen till medel eller strax under medel och låt sjuda ca 15 minuter. 
Rör inte runt för mycket i kastrullen. 

Undertiden det kokar : 

Separera äggulor från vitorna.
Häll äggvitorna i en helt ren metall bunke. ( jobba med bakmaskinen) 

Vispa upp äggvitorna på hög hastighet och tillsätt 1krm ättika. 
Tillsätt sen 2 tsk socker och fortsätt vispa tills du har ett fast skum.

När sockerlagen är färdig


Tillsätter du den försiktigt i en liten stråle ner i bunken med de uppvispade äggvitorna, samtidigt som du vispar igen på medel hastighet. 
Vispa ca 10 minuter eller känn på nederdelen av bunkens utsida så att det har svalnat lite. 
Öka hastigheten till hög och vispa ytterligare 5 minuter. 
Nu ska bunken inte kännas så varm. 
Tillsätt vaniljsockret/aromen och vispa ytterligare 1-2 minuter. 

Jag färgade in min fluff med wiltons pastafärger och spritsade med wiltons 2D tyll. 

 

 

Smaklig spis :) 

1 AngelicasVärld skriven

Men så galet gott det där såg ut!!

Svar: Tack snälla Angelica 😊
snilleskök.se

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: