Fin sockerkaka.
 
Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka. 
Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla. 
 
 
 
Största skillnaden från en vanlig sockerkaka är att man inte tillsätter vätska (mjölk, vatten, yoghurt ) i smeten. 
 
Det du behöver för att göra denna kaka är:
 
3 dl vispgrädde
250 - 300 g färska jordgubbar.
 
Recept på kakan: 
 
150 smält smör
2 1/2 dl socker
3 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 ägg 
1 msk vaniljsocker
 
Gör så här : 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Smörj och bröa en sockerkaksform.
 
Smält smöret och låt svalna lite.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål/bunke.
Vispa ägg och socker i en separat bunke så att det blir poröst. 
Tillsätt mjölblandningen under omrörning och tillsist smöret.
Blanda till en jämn smet.
 
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
Låt kakan svalna något innan du stjälper ur den.
Dela den avsvalnade kakan tvärs över mittten.
 
Skiva jordgubbar och lägg dem på bottendelen. 
Spritsa grädde över jordgubbarna och lägg på övre delen av kakan.
Pudra över med lite florsocker.
 
 
 

Smaklig spis :)