Pizzabullar

Pizzabullar är ett  utmärkt alternativ till mellis, utflykt, buffébord eller som i detta fall till barnkalas. 
\n
Lätta att göra och väldigt goda. 
\n
Helst ny gräddade.. Mums! 
\n
 
\n
\n
 
\n
I receptet har jag har använt mig av mjölk, men det går även bra att använda vatten. 
\n
Fyllningen kan du variera, salami är också gott att ha i. 
\n
Sen tycker jag att man inte ska snåla med osten,  jag använder gott om ost både i fyllningen och på toppen. 
\n
 
\n
Här har jag uppdaterat mitt gamla inlägg "pizzabullar" med lite fräschare bilder.  
\n
Kan behövas då och då. 
\n
 
\n
\n
 
\n
 
\n
Nu ska jag återgå till mina andra kalas förberedelser. 
\n
 
\n
Här kommer receptet. 
\n
 
\n
Pizzabullar ca 30 st. 
\n
Recept: 
\n
 
\n
1jäst - 50 g 
\n
5 dl fingervarm mjölk. 
\n
0,8 - 1 dl raps olja. 
\n
2 tsk salt
\n
2 msk socker
\n
Ca 13 - 14 dl vetemjöl special ( går bra med vanlig vetemjöl också, dock så tycker jag dem blir bättre med special) 
\n
 
\n
Fyllning 
\n
Tomatsås:
\n
 
\n
1 dl tomatpuré
\n
1 dl ketchup
\n
1 msk pizzakrydda eller orogano. 
\n
(Blanda ihop allt väl.) 
\n
 
\n
200 g strimlad kokt eller rökt skinka. 
\n
Ca 300 - 400 g riven ost. 
\n
Oregano - efter tycke. 
\n
 
\n
Pensling:
\n
1 ägg - 2 msk vatten. ( vispa ihop) 
\n
 
\n
Smula jästen i en bunke.
\n
Tillsätt hälften av mjölken, rör runt och lös upp jästen. 
\n
Tillsätt resten av mjölken, salt,socker, olja och ca 10 dl vetemjöl, börja arbeta upp en deg och tillsätt mer mjöl efter hand. 
\n
Knåda tills du har en jämn och slät deg. 
\n
 
\n
Låt degen jäsa till dubbel storlek ca 45 - 60 min. Täck med en bakduk. 
\n
 
\n
När degen är färdig jäst, tar du ut den på ett mjölat underlag och knådar igenom den. 
\n
 
\n
Dela degen i 2 lika stora bitar. 
\n
 
\n
Börja med att kavla ut den ena degbiten till en stor rektangel. 
\n
Bred på tomatsås. 
\n
Strö på rikligt med ost över hela biten.
\n
Strö ut skinkan över osten.
\n
Strö oregano/pizzakrydda.
\n
 
\n
Rulla ihop degen till en avlång rulle.
\n
(Som till kanelbullar) 
Gör nu samma sak med den andra degbiten.
\n
 
\n
Skär ca 1 1/2 - 2 cm tjocka skivor och lägg snurrorna på bakplåtspapper.
\n
Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare ca 20 - 30 minuter. 
\n


\n
Undertiden:
\n
Sätt ugnen på 225 grader. 
\n
 
\n
Pensla lätt med uppvispat ägg.
\n
Strö rikligt med ost på toppen. 
\n
 
\n
 
\n
 
\n
 
\n
 
\n
 
\n
Grädda pizzabullarna  i för värmd ugn ca 12 min eller tills du ser att dem har en fin färg på ytan. 
\n
 
\n
Ta ut och låt dem vila och svalna under bakduk en stund innan du tar av dem från plåten. 
\n
 
\n
\n
 
\n

smaklig spis :) 

\n
 
\n
Ni hittar mig även på.
\n
Instagram - @lillameee
\n
Fb - Snilleskök
\n
 

1 Emma skriven

Tack för tips!

Svar: Tack själv :)
snilleskök.se

3 Anita Fodell skriven

Varför står det dela degen i 2 lika delar, kavla ut den ena till en rektangel? Vad ska jag göra med den andra delen då?

Svar: Anita du gör samma sak med den andra.
jag har förtydligat det nu i receptet. Själv brukar jag jobba med en bit i taget tills den kommer på plåten.
snilleskök.se

2 Anna skriven

Tack för receptet!Snabbt och enkelt att göra.Väldigt goda 👍

Svar: Tack för feedback Anna :) enkelt och gott 👍😊
snilleskök.se

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: