Bountykaka i långpanna

Då var det återigen min tur att bjuda på fredagsfika på jobb.
Eftersom mina kollegor vet att jag gillar att baka och även att jag bakar en hel del så förväntades det något hembakat och gott även denna gången. 
jag valde att göra denna bountykakan i långpanna. Helt perfekt. 
Dessutom en smakkombination som passade alla smaklökar. 
 
 
Jag gjorde även färdigt min kaka kvällen  innan och den  fick gotta till sig i kylen under natten. 
Fungerade hur bra som helst. 
 
Recept kommer här: 
 
Bountykaka i långpanna.
 
Recept:
 
4 dl mjöl
4 dl socker
3/4 dl kakao 
2 msk vaniljsocker
3 ägg
3 tsk bakpulver
250 g smält smör. 
2 dl + 2 msk hett vatten. 
 
Kokoskräm :
 
200 g kokosflingor
200  g smält smör
4 dl florsocker
2 dl kondenserad mjölk ( sötad) 
 
Topping :
 
250 g ljus/mörk fazer choklad 
2 dl grädde. 
2 tsk smör. - kan uteslutas 
 
 
Gör så här : 
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
 
Smör och bröa långpannan. 
Jag använde långpanna med måtten 37x25 cm.
 
Vispa ägg och socker i en bunke.
Blanda ihop dem torra ingredienserna i en annan bunke och rör runt. 
Häll i mjölblandningen i äggbunken. 
Tillsätt smöret och tillsist vattnet. 
Rör i hop till en jämn smet. 
 
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 15 - 18 minuter. 
Tänk på att inte övergrädda, då finns risken att kakan blir torr.  
Låt svalna helt. 
 
Smält smöret till kokoskrämen. 
Låt svalna något. 
Ta fram en bunke och rör ihop alla ingredienser till kokoskrämen. 
 
Bred krämen över kakan och ställ in i kylen en liten stund. 
 
Värm grädden till toppingen i en kastrull. 
Den ska bli riktigt varm men inte koka. 
Ta av från plattan och bryt ner chokladen. 
Rör runt tills all choklad är smält. 
Tillsätt smöret, rör runt. 
Ställ åt sidan och låt svalna tills den är minst fingervarm. 
 
Bred chokladen över kokostäcket och ställ in i kylen. 
Låt kakan vila och gotta till sig i kylen en bra stund. 
Minst en timme. 
 
 
 
Ta ut kakan i rumstemperatur ca 15 minuter innan den ska skivas upp och serveras. 
 
Smaklig spis :) 
 
Ni hittar mig även på :
instagram @lillameee
Fb - Snilleskök 
 
 
 
1 Anonym skriven

Recept

Svar: Receptet finns i detta inlägg. 😊
snilleskök.se

3 Therese skriven

Åh så god den såg ut :D

Svar: Tack snälla :) väldigt god 👌😊
snilleskök.se

5 naderi skriven

Hej
18 till 20 minuter är inte för tidigt ?

mvh Naderi

Svar: Hej Naderi.. Eftersom det är en stor långpanna så behövs det inte mer tid. Risken är att den blir torr om den gräddas för länge. Här hemma räcker det gått och väl med 18 -20 min. Sen kan det skifta lite från ugn till ugn. :)
snilleskök.se

2 Eleonora Adriana ♥ skriven

Mums!

Svar: Tack snälla :) riktigt mumsigt :)
snilleskök.se

4 Anonym skriven

Jag döööör!! / kram Maria Hernborg

Svar: Fina du <3 den är verkligen god.. Kram..
snilleskök.se

6 Maja skriven

Hej! Du skriver "2 dl + 2 msk hett vatten." - hur ska man tolka detta? :) Vill gärna baka denna i helgen, ser jättegod ut!

Svar: Hej Maja.. Tack :) Du ska hälla 2,3 dl hett vatten. Därför skrev jag 2 dl + 2 msk. :)
snilleskök.se

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: