Hallonmousse

En lätt gjord och god hallonmousse  som du kan servera både som dessert eller använda i tårtfyllningar.
 
Den räcker till ca 4 portions glas.
Eller till ett lager som tårtfyllning. 
 
 
 

Jag använde min som tårtfyllning.


Kom dock på alldeles försent att jag inte hade tagit något kort på moussen så det fick bli en  sista minuten bild. 
 
Hallonkmousse 
 
Recept: 
 
250 g frysta hallon
1 dl socker 
3 dl grädde
4 gelantinblad 
 
Gör så här: 
 
Häll hallon och socker i en kastrull och koka upp. 
Rör runt så att hallonen smulas ordentligt. 
 
Blöt lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. 
 
Ta fram en skål + sil och passera bort kärnorna. 
Vill du ha hallonkärnorna kvar i moussen hoppa bara över detta moment. 
 
Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i den varma hallonenpurén
Blanda tills bladen har löst upp sig.
Låt sedan svalna. 
 
Vispa grädden så att den bildar toppar. 
Rör ner ca 1 dl av grädden i den avsvalnade hallonpurén och blanda väl.
Tillsätt resten av grädden och rör försiktigt runt tills allt är väl blandat.
 
Ställ  in i kylen tills moussen har blivit fastare. 
 
Häll upp i portions glas om det ska ätas som dessert. 
 
Smaklig spis :) 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: