Ricottapaj med hallon och blåbär.

Denna härliga paj med ricottaost och bär, är  både enkel att göra och väldigt god. 

 
Den kräver inte mycket av din tid och du bokstavlingen slänger ihop den i ett nafs. 
 
Jag har använt mig av frysta bär men det går givetvis lika bra med färska och valfria bär.
 
 
 

Tycker man om bärpajer så tycker jag absolut att man ska prova denna varianten med ricottaost. 

 
Så här gjorde jag. 
 
Recept : 
 
1 rulle färdig pajdeg
 
Fyllning :
 
250 g ricottaost
125 -150 g frysta/färska blåbär-hallon 
3 ägg
1 1/2 dl socker 
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt 
1 msk majsstärkelse
 
Florsocker till toppen. 
 
Gör så här : 
 
Sätt ugnen på 190 grader.
 
Rulla ut degen ur förpackningen och klä pajdegen i en pajform med avtagbar botten. 
Min pajform är 10x35 cm. Men det går lika bra i en rund 24 cm form. 
 
Nagga degen i botten och ställ in i kylskåpet så länge.
 
Ta fram en skål och rör ner alla ingredienserna förutom bären. 
Vispa ihop till en jämn smet.
 
Häll smeten i pajformen och toppa sedan med bären. 
Grädda pajen mitt i ugnen ca 45 - 50 minuter. 
Pajskalet ska ha fått en fin gyllenbrun yta och fyllningen ska ha stannat. 
Tänk på att våra ugnar gräddar lite olika. 
 
Titta till pajen då och då mot slutet. 
 
Ta ut och låt pajen svalna innan du lyfter ur den. 
Pudra lite florsocker över ytan. 
 
Skiva upp och servera. 
 
 
 

Smaklig spis :) 

 
Ni hittar mig även på : 
Fb - Snilleskök
Instagram @lillameee
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: