En klassiker som brukar gå hem hos dem flesta även så hos oss. 
Nu var det verkligen ett bra tag sedan jag serverade pannbiff med karamelliserad lök och det satt som en smäck nu ! Mums ! 
 
Jag brukar göra min pannbiff enkel med enbart dem klassiska kryddorna som salt och peppar. 
Vill man tillsätta andra kryddor är det inget fel i det. 
 
 
Så här gör jag : 
 
Pannbiff
Recept: 
 
700 g Blandfärs/valfri färs
1/2 dl ströbröd. 
1 ägg.
1 liten riven lök.
2 tsk salt 
Peppar - efter tycke
1 dl grädde - eller så kan du blanda mjölk/grädde. 
Smör/rapsolja till stekning. 
 
 
Ta fram en bunke, lägg i ströbröd, grädde och låt det svälla 5-10 minuter. 
Riv löken med rivjärn. 
Lägg i färs, lök, salt, peppar och ägg  i bunken med ströbröd och knåda/blanda ihop till en jämn smet. 
 
Forma ca 10 biffar.
Hätta upp smör/rapsolja ( ca 2 msk) 
i en stekpanna - medel värme  och stek biffarna ett par minuter på varje sida eller tills dem har fått en fin gyllenbrun yta. 
 
Karamelliserad lök.
recept: 
 
Smör/rapsolja till stekning (ca 2 msk)
4 st gul lök
Ca 1 dl vatten 
1 tsk salt 
2 tsk socker 
1 tsk soya - om djupare färg önskas. 
 
Skiva löken i tunna skivor. 
Lägg i smör/olja i en stekpanna och hätta upp på medel värme. 
Lägg i löken och bryn under omrörning tills löken mjuknar.
Tillsätt salt och socker och bryn ytterligare en liten stund. 
Slå på vattnet, sänk värmen ytterligare något och låt det puttra tills löken är helt mjuk, och börjar bli brunare i färgen. ( Ca 15 minuter) 
Vill du fördjupa färgen tillsätt  lite soya.
 
Brunsås. 
Recept: 
 
3 dl köttbuljong 
1 dl grädde 
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 tsk kinesisk soya 
Mörk maizena redning - vid behov, mängd efter tycke.
 
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt mjölet och rör om. 
 
Tillsätt buljongen under omrörning och låt det koka upp. 
Sänk värmen, tillsätt grädden och soya  och låt sjuda ca 5-7 minuter. 
Vill du ha såsen tjockare, strö i lite mörk maizena under omrörning till önskad konsistens. 
Vill du fördjupa färgen tillsätt lite till soya. 
 
Servera med  potatis i önskad form, lite inlagd gurka och lyckan är gjord. 
 
 

smaklig spis :)