Spröda och goda chokladsnittar som du snabbt svänger ihop och som blir klara i ett nafs.

En småkaka som är perfekt att ta fram till fika stunden och som oftast är omtyckt av både stora och små. Mums ! 
 
 
Här hemma går dem snabbt åt ! 
 
Så här gör jag : 
 
Chokladsnittar
Ca  40 st. 
 
Recept:
 
150 g rumstempererat smör
3 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
1 1/2 dl socker 
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 msk ljus sirap
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram två plåtar med bakplåtspapper. 
 
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en skål. 
Vispa ihop smör socker och sirap så att det blir poröst.
Tillsätt mjölblandningen och rör i hop en jämn deg.
Dela degen i fyra bitar.
 
Rulla ut en bit så att den är nästan lika lång som plåten. 
Gör likadant med nästa bit.
Tänk på att ha gott om plats mellan rullarna då dem flyter ut i ugnen. 
Platta till rullarna så att dem är ca ett finger tjocka.
Nagga ytan med gaffel.
 
 
Grädda mitt i ugnen ca 17- 20 minuter.
Tänk på att våra ugnar gräddar olika. 
 
Ta ut kakorna och skär dem lite på snedden medan dem är varma.
Låt sedan svalna helt.
 
 
Förvara snittarna i en tätslutande burk. 
 
Smaklig spis :)