Hallå där ! Hur gott är inte detta ! ?
Själv har jag nästan glömt bort hur mumsigt det är.
Det var ett bra tag sedan sist.
Det går i perioder här hemma.
Vissa stunder äts det gärna och ofta andra kommer det inte ens på tal.
Nu kom det upp här om dagen.
: mamma kan du göra spaghetti och köttfärs ?!
- Absolut. ( smidigt och gott)

Jag brukar som oftast höfta med mina ingredienser.
Tar helt enkelt det som finns hemma, och efter smaklökarna i denna familj.
Tillsätt gärna champinjoner om det går hem hemma hos er.
Har du inte pastasås hemma går det lika bra att använda passerad tomat, lite ketchup och basilika/oregano.
Vill du ha din pasta sås lite fylligare, då strör du ner lite maizena redning mot slutet.
Men framför allt, är det viktigt att smaka av.
Jag har försökt att skriva ca mått.
Tillsätt mer kryddor/sälta/syra/sötma efter egna smaklökar.

Spaghetti med köttfärssås
ca 6 pers
Recept:

1 kg blandfärs/valfri färs
2 gul lök - finhackad
1 vitlöksklyfta - pressad/finhackad
4 msk tomatpuré
1 burk a ca 400 g pastasås/passerad tomat.
2 msk pasta krydda/spaghetti krydda
1 msk grill krydda
Salt - efter tycke
1 msk socker
peppar - efter tycke
2 1/2 dl milda mat extra 4% ( grädde)
1-2 msk soya
Basilika - färsk/ torkad efter tycke
Mörk maizena redning vid behov.


Fräs löken i lite smör/olja tills den mjuknar.
Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare en liten stund.
Tillsätt färsen och bryn.
När färsen är genomstekt, tillsätt, tomatpuré, pastasås, kryddor och blanda väl.
Sänk värmen och låt puttra en stund.

Tillsätt grädde och soya.
Blanda väl och låt puttra ytterligare en liten stund.

Smaka av.

Vill du ha såsen fylligare strö i lite mörk maizena och puttra ytterligare en liten stund.
Tillsätt sälta/syra tills du är nöjd med balansen.
I bland sätter jag även i lite ketchup.
Prova dig fram, tills du är nöjd med smakerna.

Koka under tiden pasta enligt anvisning.
Servera med riven parmesan/ost och sallad.

Smaklig spis :)