Krämiga Köttbullar med pasta.

Jag brukar köpa köttfärs i storpack.
Oftast köper jag 2-3 stora paket och använder det ena till köttbullar och cevapcici, och resten delar jag upp till andra färs rätter.
Tycker det är smidigt att försteka, lägga i frysen och ta fram vid behov.
Många gånger är det toppen när tiden tryter.
Visserligen finns det även goda färdiga köttbullar i matdisken som man kan ta till när orken eller tiden inte finns att stå och rulla egna.
Dock så föredrar jag hemmagjorda.

Ibland så ska maten helst vara klar innan man ens har hunnit börja. !
Då passade det alldeles utmärkt att ha färdigstekta att ta fram.

Mina kids älskar köttbullar och makaroner och denna gången kände jag för att lyxa till det med krämiga köttbullar och pasta istället.
Svårflörtade som dem är kunde jag bara hoppas på att just denna varianten skulle gå hem.

Vet ni vad ? Det funkade bra.
En enkel men god variant.


Recept på hemma gjorda köttbullar finns här på bloggen - kategori "mat"


Recept
Ca 4 pers

Ca 30 köttbullar - stekta
1 rödlök ( gul lök går också bra)
1 stor vitlöksklyfta
1köttbuljong tärning
3 dl milda mat extra 4 %
2 msk tomatpure
2 msk sweet chili sauce
2 msk sweet soya sauce/ går bra med vanlig soya också.
Salt -efter tycke
Peppar - efter tycke
1 msk Basilika torkad/färsk - eller mängd efter tycke.


Stek köttbullarna i lite smör/olja och lägg dem åt sidan, eller så tar du färdigstekta.
Fräs löken på hög värme tills den börjar mjukna.
Tillsätt vitlöken och fräs med en liten stund.
Häll i ca 1 dl vatten och låt löken puttra lite.
Tillsätt köttbullarna och rör om.
Tillsätt tomatpuré, och resten av ingredienserna.
Grädden tillsätter du sist.
Sänk värmen och låt allt små puttra en liten stund.
Smaka av.
Tillsätt mer sälta/sötma och kryddor efter tycke om de behövs.

Under tiden:
Koka pasta enligt anvisning på paketet.

Lägg upp pastan på ett fat.
Lägg över dem krämiga köttbullarna.

Lägg på lite färsk/torkad basilika och servera.

Smaklig spis :)