Kärleksmums !!!

Kärt barn har många namn, så även denna kaka.
Kalla den precis vad du vill men en sak är säker. God är den !
En klassiker som går hem hos dem flesta.

Ett jätte bra och super gott alternativ när man bakar till många.
Pssst ! Snåla inte med choklad glasyren, det ska vara mumsigt ju 😉

Så här gör jag min:
Recept: ca 25 bitar

150 g smält smör.
3 dl socker
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 1/2 dl mjölk.
2 ägg

Glasyr
150 g smält smör
7 dl florsocker
2 msk kakao
2 msk vaniljsocker
4-5 msk kallt kaffe

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.
Vispa ägg och socker så att det blir poröst.
Blanda dem torra ingredienserna i en skål.
Häll dem torra i ingredienserna omväxlande med mjölk och smör.
Rör ihop en slät smet.

Smörj och bröa en långpanna.
Min var 25x37 men det går jätte bra med en standard långpanna med 30x40.

Häll i smeten och grädda på näst nedersta falsen ca 15 minuter.
Låt kakan svalna.

Under tiden gör du i ordning glasyren.

Glasyr:

Smält smöret i en kastrull
Tillsätt dem övriga ingredienserna och rör ihop till en slät kräm
Ta bort från plattan och låt det svalna lite.
Bred glasyren över kakan.

Strö på rikligt med kokos eller strössel.
Varför inte hälften av kakan med strössel och hälften med kokos så har du två flugor i en smäll.
Skiva kakan i fyrkantiga bitar.
Servera.. Mums !

Smaklig spis :)