Kanelsnurror

Kanelbullens dag !
Då bakar man kanelbullar så klart !
Vem tycker inte om kanelbullar ?
Ett glas kall mjölk till, och lyckan är total.

Jag brukar baka mina kanelbullar med vetemjöl special.
Brukar bli luftiga och goda.
Tänk bara på att knåda degen lite mer om du använder vetemjöl special.

Vanliga kanelbullar kan nog dem flesta göra.
Kavla ut degen, bre på kanelmassan, rulla ihopa, skära ut bitar av längden man har rullat ihopa, lägga på bakplåtspapper, jäsa, pensla och sedan grädda.
Här delar jag med mig av dem andra snurrorna jag gjorde.

Recept på kanelsnurror kommer här:


Recept:
Utgår från -
Kungsörnens kanelbulle recept:

1 jäst
5dl mjölk
150 g tärnad och rumstempererad smör.
1 dl socker
1-2 tsk Kardemumma (efter tycke)
1 tsk salt.
Ca 14 dl vetemjöl. ( jag använde special)

Kanel fyllning
150g smör
1 dl socker
3-4 msk kanel.
Blanda ihop ingredienserna väl.

Smula ner jästen i en bunke.
Värm mjölken så att den är fingervarm och lös upp jästen med mjölken.

Tillsätt tärnat rumstempererat smör, socker, salt och kardemumma.
Tillsätt mjöl, ( spara lite till utbakning)
Och knåda i hop en smidig deg.
( gärna i bakmaskin om du har )

Täck degen med en bak duk och låt jäsa till dubbel storlek. ( ca 45 min)

När degen är färdig jäst.
Lägg den på mjölat underlag och knåda igenom
den lite.
Nu kan du dela degen på 2 delar om du vill ha lite mindre bullar eller så kavlar du ut hela degen för lite större bullar.

Kavla ut en stor rektangel.

Bred sedan på kanel fyllningen.

Vik nu den ena långsidan över den andra.
Så att kanel fyllningen inte är synlig.
Kavla ut det lite på ytan för att jämna till den.
Dela nu degen i remsor.

Ta en remsa och tvinna den.

Det gör du genom att med vänster hand hålla den ena änden.
Och rulla den andra änden mot dig med högerhanden.
( är du vänsterhänt gör du tvärt om)

Snurra sedan ihop längden och vik in änden under bullen.

Lägg snurrorna på en plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Sätt undertiden ugnen på 225- 250 grader.
När bullarna är färdig jästa penslar du dem med ägg och lägger på lite pärlsocker. Grädda ca 8-10 minuter.

Smaklig spis :)