Choklad tårtbotten.

En god och saftig chokladbotten som jag använde till " devil's chocolate cake" en tårta för alla choklad älskare. Mäktig och god.



Se till så att du inte övergräddar när du bakar dina bottnar, det är aldrig roligt med torra bottnar.
Känn gärna med en sticka då och då mot slutet av gräddnings tiden.
Då våra ugnar bakar olika.

Jag hade lite brottom och glömde helt enkelt att ta en bild på hela botten när den var färdig.
Kom på det när jag hade delat den.
Där av bilden.

Så här gjorde jag:
Recept:

Recept:
Tårtbotten:
22-24 cm bakform.

5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 ägg
3 dl socker
200 g rumsvarmt smör.
3 dl vatten.

Blanda ihop alla dem torra ingredienserna i en skål.

Vispa smör och socker så att det blir poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop.

Tillsätt dem torra ingredienserna varvat med vatten.
Rör ihop till en slät smet.

Smörj och bröa en form.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter.
Känn med en sticka om du är osäker. Stickan ska vara torr.

1 Anonym skriven

Jag vet ej vad som har gått snett. Men följde din recept och kakan såg ut att vara färdig men inuti så var kaka inte alls färdig tandpetare som jag testade med var kladdig nästan hela. Vad tror du kan ha gått fel?

Svar: Hej och förlåt för sent svar. Tråkigt att höra att det inte blev bra.
Det jag kan tänka mig är att den skulle gräddats ytterligare.
Våra ugnar gräddar rätt så olika. Annars kan jag inte komma på något annat direkt. Ytan kan många gånger se klar ut innan den är gräddad helt genom. Därför brukar jag förlita mig mer på stickan och känna titt som tätt mot slutet när jag bakat bottnar eller mjuka kakor. Kram 😊
snilleskök.se

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: