Chocolate chip cookie snittar.

En småkaka som är både spröd och lite seg och som passar alldeles utmärkt till kafferepet.

Denna gången valde jag att göra mina cookies som snittar.

Har du inga chokladknappar går det alldeles utmärkt att använda sig av vanlig mörk choklad som du hackar i mindre bitar.

Så här gör jag:

210 g rumstempererat smör
1 dl socker
1 dl farinsocker.
2 ägg
1 tsk vanilj extrakt- (kan ersättas med vaniljsocker.)
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 påse choklad knappar eller 100- 150g hackad mörk choklad.

Sätt ugnen på 180 grader.

Lägg smöret i en bunke, tillsätt socker och vispa fluffigt.
Tillsätt äggen och vaniljextrakt.

Häll mjölet i en separat bunke,tillsätt bikarbonat och blanda väl.

Ta nu hälften av mjölblandningen och häll i äggbunken, blanda och tillsätt resten av mjölet och blanda till en smidig deg.
Rör ner chokladknapparna och blanda försiktigt in dem i smeten.

Ta fram en plåt med bakplåtspapper.

Nu har du två alternativ.

Vill du ha tunnare snittar.
Då delar du degen på fyra bitar och gräddar i två plåtar.

Vill du ha lite tjockare snittar delar du degen på 3 bitar och gräddar i en plåt.


Dela degen i tre eller fyra bitar.
Rulla ut bitarna så att du har långa rullar.
Lyft över på plåten och platta till rullen så att den är ca ett finger tjock.

Vill du ha tunnare cookie snittar plattar du ut degen ytterligare lite.

Lämna utrymme mellan varje längd då dem flyter ut under gräddningen.

Grädda i mitten av ugnen ca 12-14 minuter.

Skär kakorna på snedden i önskad storlek medan dem är varma och låt sedan snittarna svalna helt.

Smaklig spis :)

Ni hittar mig även på:
Instagram @lillameee
Fb - Snilleskök.