Jag skulle göra cupcakes och valde då att använda silviakaka muffins då jag tycker om konsistensen på silviakaka. 

I detta inlägg så har jag inte glasyren  på. Men jag kommer även lägga ut receptet på glasyren. 

Ett trevligt alternativ till silviakaka. 
Annars hittar ni även recept på silviakaka  i långpanna på bloggen. 


Så här gjorde jag : 

Recept 12 - 15 st 

3ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver 
1 1/2 dl vatten 
1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj. ( kan uteslutas) 

Sätt ugnen på 175 grader

Lägg socker och ägg i en bunke och vispa så att det blir poröst. 
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten. 
Rör ut vetemjölen och tillsätt vaniljsocker och  vatten. 
Blanda allt till en jämn smet. 

Fyll 2/3 av muffins formen och grädda i mitten av ugnen ca 14-15 minuter. 
Känn med en sticka om du är osäker. 
Obs ! fyll inte formen mer än 2/3:e delar då dem sväller en del i ugnen. 


Ta ut och låt svalna helt


Glasyren gör du så här: 

Glasyr: 
150g  smör 
1 dl socker 
2 äggulor
1 1/2 msk vaniljsocker. 

Kräm. 

Ta fram en kastrull och smält smöret på svag värme. 

Ta av från plattan och tillsätt socker/vaniljsocker. 
Blanda. 
Tillsätt äggulorna, rör om och lägg tillbaka på spisplattan. 


Låt krämen nu sjuda upp på svag värme under vispning. 
Och låt sjuda en stund. 
Krämen ska nu bli ljusare, tjockare och sockerkristallerna är borta. 


Ta av från värmen och låt svalna något. 
Rör runt lite under tiden.  



Nu har du en jätte god kräm.
Bred på glasyr på muffinsarna strö kokos över glasyren. Nu är dem redo att serveras. 

Smaklig spis :)