I detta inlägg så har jag inte glasyren på. Men jag kommer även lägga ut receptet på glasyren.
Ett trevligt alternativ till silviakaka.
Annars hittar ni även recept på silviakaka i långpanna på bloggen.
Så här gjorde jag :
Recept 12 - 15 st
3ägg
Ta ut och låt svalna helt
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl vatten
1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj. ( kan uteslutas)
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg socker och ägg i en bunke och vispa så att det blir poröst.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten.
Rör ut vetemjölen och tillsätt vaniljsocker och vatten.
Blanda allt till en jämn smet.
Fyll 2/3 av muffins formen och grädda i mitten av ugnen ca 14-15 minuter.
Känn med en sticka om du är osäker.
Obs ! fyll inte formen mer än 2/3:e delar då dem sväller en del i ugnen.
Ta ut och låt svalna helt
Glasyren gör du så här:
Glasyr:
150g smör
1 dl socker
2 äggulor
1 1/2 msk vaniljsocker.
Kräm.
Låt krämen nu sjuda upp på svag värme under vispning.
Ta av från värmen och låt svalna något.
Ta fram en kastrull och smält smöret på svag värme.
Ta av från plattan och tillsätt socker/vaniljsocker.
Blanda.
Tillsätt äggulorna, rör om och lägg tillbaka på spisplattan.
Låt krämen nu sjuda upp på svag värme under vispning.
Och låt sjuda en stund.
Krämen ska nu bli ljusare, tjockare och sockerkristallerna är borta.
Ta av från värmen och låt svalna något.
Rör runt lite under tiden.
Nu har du en jätte god kräm.
Bred på glasyr på muffinsarna strö kokos över glasyren. Nu är dem redo att serveras.
Smaklig spis :)