Kraschad potatis i ugn

Ett gott och trevligt sätt att servera potatis till middagen är just kraschad potatis som du först kokar, kraschar och avslutar i ugnen. 
Passar bra till kött, fisk och fågel rätter. 


Så här brukar jag göra. 

Krasched potatis i ugn med rosmarin, flingsalt och olivolja. 

Potatisar (mängd efter tycke) 
Olivolja
Färsk eller torkad rosmarin
Flingsalt

Koka upp potatisar i lättsaltat vatten tills dem är mjuka. ( mängd efter tycke)
Lägg sedan potatisarna på en ugnsplåt med bakplåts papper. 
Ringla gärna lite olivolja på bakplåtspappret innan du lägger på potatisen. 
Tryck sedan på potatisen med en stekspade så att den den spricker upp och bli inte nervös över att det ser ut som en total olycka. 

Strö sedan lite rosmarin och flingsalt över potatisen. Ringla olivolja över och och baka på 200 grader ca 20-30 minuter i mitten av ugnen 
Tills potatisen har fått en fin färg på ytan. 


Servera och njut. 



Smaklig :) 


1 rememberthiis.blogg.se skriven

Låter gott :)

Svar: Tack, prova, trevligt sätt att servera och gott :) 💕😊
Snille

2 Livet i San Francisco skriven

Ser riktigt gott ut! :)

Svar: Tack Natalie, det är gott ! 👍😊 :)
Snille

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: