Korv stroganoff är en klassiker även i vårt hem. 
Så enkelt, smidigt och så gott. 
Korv stroganoff serveras vanligtvis med ris men fungerar lika bra med pasta penne, snäckor osv. 
Det går jätte bra att använda vegetarisk korv och det blir väldigt gott. 


Jag brukar vanligt vis alltid göra den med ögonmått. 
Denna gången försökte jag använda mått så att det blir enklare att förstå och förklara. 

Så här brukar jag göra : 

Recept ca  4 - 6 pers.
1 falukorv ring  alt - 600 g vege korv 
5 dl grädde 
2 gul lök
Salt - mängd efter tycke
Peppar - mängd efter tycke
1 msk Grillkrydda 
1 msk socker - kan uteslutas 
3 msk tomatpure
3 msk ketchup
3 msk senap - gärna fransk men det går jätte bra med vanlig också
3 msk kinesisk soya
1-2 msk sweet soya sauce - kan uteslutas 
Mörk maizena redning ( vid behov) 

Gör så här : 
Finhack löken.
Skiva korven i slantar.
Hetta upp smör i en större stekpanna eller kastrull. 
Fräs löken tills den börjar mjukna.
Lägg i korven och fräs ytterligare en stund. 
Tillsätt salt, peppar, grillkrydda och rör runt.
Tillsätt 2 dl vatten, tomatpure, ketchup, senap, socker och låt det små puttra ca 10 minuter. 
Tillsätt grädde, soya och rör runt. 
Låt puttra ytterligare 5 minuter. 

Sen kommer det viktigaste. 
SMAKA AV ! 

Tillsätt mer av kryddor om det behövs. 
Jag brukar alltid fin justera. 
Kanske lite mer krydda, senap, ketchup/tomatpure soya osv. 
Vill du ha lite tjockare sås, strö i lite mörk maizena redning och låt puttra tills den tjocknar lite. 

Servera med ris eller pasta. 



Smaklig spis :)