Korv stroganoff

Korv stroganoff är en klassiker även i vårt hem. 
Så enkelt,  smidigt och så gott. 
Korv stroganoff serveras vanligtvis med ris men fungerar lika bra med pasta penne, snäckor osv. 
Det går jätte bra att använda  vegetarisk korv och det blir väldigt gott. 


Jag brukar vanligt vis alltid göra den med ögonmått. 
Denna gången försökte jag använda mått så att det blir enklare att förstå och förklara. 
En tumregel har jag dock alltid haft när jag gör stroganoff och det är: 
Om jag tillsätter ex 4 msk tomatsmak ( tomatpure + ketchup) 
Då tillsätter jag alltid hälften av senap. Ex 2 msk då. 
Allt beror på hur stor mängd  jag tillagar. 


Så här brukar jag göra : 

Recept ca 6 pers.
1 falukorv ring alt - 600 g vege korv 
5 dl grädde ( jag använde milda mat extra) 
2 gul lök
Salt 
Peppar
Grillkrydda 
1 msk socker
3 msk tomatpure
3 msk ketchup
3 msk senap ( gärna fransk, men det går jätte bra med vanlig också) 
3 msk kinesisk soya
1-2 msk sweet soya sauce
Mörk maizena redning ( vid behov) 
Finhack löken.
Skiva korven i slantar.
Hetta upp smör i en större stekpanna eller kastrull. 
Fräslöken tills den börjar mjukna.
Lägg i korven och fräs ytterligare en stund. 
Tillsätt salt, peppar, grillkrydda ( efter tycke) och rör runt.
Tillsätt 2 dl vatten, tomatpure, ketchup, senap, socker och låt det små puttra ca 10 minuter. 
Tillsätt grädde, soya och rör runt. 
Låt puttra ytterligare 5 minuter. 

Sen kommer det viktigaste. 
SMAKA AV ! 

Tillsätt mer av smaker om det behövs. 
Jag brukar alltid fin justera. 
Kanske lite mer krydda, senap, ketchup/tomatpure soya osv. 
Vill du ha lite tjockare sås, strö i lite mörk maizena redning och låt puttra tills den tjocknar lite. 

Servera med ris eller pasta. 



Smaklig spis :) 


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: