Kladdkaka, men hur gott är inte det på en skala mellan 1-10 ?!  12 kanske? 
Fungerar att servera i alls lägen. 
 
Sen ska man få till den så där kladdig och god. 
 


Jag ska inte säga vad jag bakade för kladdkaka sist 🙈 ! 
 
Men det var allt utom kladdigt och gott. Ha ha.. Och jag som skulle briljera hos barnen med en hög och stor kladdkaka. 
 
När jag väl kom på att jag hade den i ugnen och att den skulle varit ute för ett tag sedan, tyckte jag även att den såg lite väl platt ut för att vara dubbel sats. 
 
Sen kom vi till att skära upp den. 
Eeeeh ! Kladdkaka? Nej ! Men en helt fast chokladkaka kan väl också gå ner tänkte jag. 
Serverade till kidsen och dem åt. 
 
Tyckte dock att det var märkligt att ingen av mina tre små ( dem älskar allt sött) frågade efter mer. 
Frågade dem om det var gott. 
Härliga killar som dem är svarade:  
Det var gott mamma men det smakade bara konstig choklad. 
Smakade själv och förstog dem.  
Sockret var kvar på bänken orört 😁
 
Denna gång hade jag total koll på min kaka 😉
Så här gjorde jag: 
 
100g smör. 
2 dl socker 
2 dl mjöl
2 ägg
0,5 dl kakao 
2 msk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader
 
Smält smöret och låt det svalna lite. 
Ta fram en bunke och rör i hop socker och ägg. 
Vänd ner mjölet, bakbulver och vaniljsocker och rör runt. 
Vänd ner smöret och rör ihop till en jämn smet. 
 
Smörj och bröa en rund  form. ( jag använde 24 cm ) 
Vänd ner smeten och bred ut i formen lätt. 
Stick ner lite chokladlinser om du känner för det. 
 

Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.
 

Vill du ha den ännu kladdigare än min. 
Dra ner på tiden till 10 minuter. 
 
Nu utgick jag med tiden från min 24 cm form och från min ugn, då kladdkakan inte blir så hög i större form. 
Tyckte den blev precis så kladdig som jag vill ha den. 
 

Strö lite florsocker över kakan innan servering eller gör som jag, skiva upp och hugg i.  😉 
Serverade med lite vispad grädde bredvid. 


Smaklig spis.