Dem här kycklingstavarna är så goda och kan serveras med stor variation. 
Därför lägger jag in dem i separat inlägg. 
Jag serverade dem med en grönsaks wok. 

Du kan servera dem som lunch, tilltugg, kvällsmat i en krispig sallad eller som middag med ris, potatis, nudlar osv. 

Här på bilden har jag bara ringlat lite sweet chili sauce över grönsakerna. 
Så gott ! 


Så här gjorde jag : 

Mängd kycklingfile ( efter behov) 

Till marinaden använde jag: 
Rapsolja
Flytande honung. 
Grillkrydda
Kycklingkrydda
Kinesisk soja
Vitlöks klyfta/vitlökspulver 
Salt
Chili/garlic krydda . 

Dela kycklingfilen så att den blir hälften så tjock. 
Skär kycklingen i lagom stora remsor på längden. 
Lägg dem sedan i en bunke. 
Ringla lite rapsolja, flytande honung, strö samtliga kryddor du vill använda. 
Fin hacka/pressa vitlöken och ringla i lite soya.


Blanda allt väl, plasta in och låt sedan dra flera timmar i kylen om möjligt. 

Till panering: 
3 uppvispade ägg 
1 påse panko 
( panko är ett asiatiskt ströbröd som blir väldigt krispigt vid panering/fritering.
Du hitter det i påsen i flesta matbutikerna vid asiatiska produkter) 

Ta fram din fritös eller hätta upp olja i en kastrull. (Ca 1 liter frityrolja/rapsolja.) 

Vänd den marinerade kycklingen i uppvispade ägg och sedan i panko. 
Fritera på 170 grader ett par minuter. 
Tills paneringen har fått en fin gyllenbrun yta.  
Lägg sedan kyckling bitarna på lite hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp. 
Lika så om du friterar i kastrull. 
Fritera tills kycklingen har en fin gyllenbrun yta. Ca 3-5 minuter 
Det går rätt så snabbt då kycklingbitarna inte är så stora. 
Du kan även steka dem i stekpanna, blir jätte gott det med. 
Servera i valfri sallad och krispiga grönsaker eller varför inte med tillbehör du själv tycker om. 

Smaklig spis :)