Vegetarisk Texas paj

Vegetarisk Texas paj.

Denna Texas paj är en återkommande maträtt hemma hos oss.
Lite mustugare alternativ till "taco paj" och även bra alternativ om man ska laga något gått när man är många men inte har så mycket tid i köket.

Denna gången har jag använt mig av " Hälsans kök" deras nya vegan färs som finns i stor pack men det går bra med vilken färs du än föredrar.
Givetvis går det bra att halvera receptet då jag har gjort till många och byta ut vegefärsen mot vanlig färs.


Så här gör jag :
Recept:
Ca 6-8 pers.

Rapsolja/smör till stekning.
850 - 1000 g vegetarisk färs
2 gul lök ( stora)
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
25 g taco krydda ( 1 påse)
2 tsk salt
1 tsk Grovmalen svartpeppar
2 burkar vita bönor i tomatsås
300 g Philadelphia ost
Riven parmesan, tex mex ost, eller valfri ost - mängd tar ni efter tycke.
220 g mozzarella ost.
Chili krydda- mängd efter tycke.
1 stor påse Tortilla chips eller Nachochips

Exempel på tillbehör:

Tortilla chips
Nachochips
Majs
Paprika i olika färger
Gurka
Tomat
Morots stavar
Salsa sås
Salsa dip
Ost dip


Gör så här.
Hätta upp rikligt med rapsolja/smör i en kastrull eller större stekpanna.
Bryn löken på hög värme tills den börjar svettas och ta lite färg.
Tillsätt vitlöken, fräs ytterligare en liten stund.
Häll i ca 1 dl vatten och låt löken mjukna.
Tillsätt färsen och stek tills färsen börjar ta lite färg och kännas klar. Krydda med taco krydda, salt peppar och lite chili.

Tillsätt 2 burkar bönor i tomatsås och låt puttra en liten stund.

Under tiden.
Ställ ugnen på 225 grader.

Ta fram en ugnsform och bred philadelphia osten i botten.

Häll sedan färsröran över philadelphia osten som du har brett ut på botten.

Toppa med riven ost och mozzarella osten.
Gratinera i mitten av ugnen tills osten har smält och fått en fin färg på ytan.
Ca 20-30 minuter.

Låt gärna pajen svalna lite och sätta sig innan servering.

Skär upp, paprikor i olika färger, gurka, tomat osv, ta fram majs och chips.
Servera och njut.

Smaklig spis :)

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: