Smörgåstårta med tonfisk

Vi i familjen firade min stora tjej och jag hade inte riktigt bestämt vad jag skulle göra för gott
Det skulle vara något utan kött och något hon tycker om, det skulle räcka till många och i sista stund kom jag på att jag kanske skulle slänga ihop en smårgåstårta. Det älskar hon och det räcker till många.
Sen råkade hon fylla år på en av dem varmaste dagarna detta året. Wihoo ! Middags problemet löst!

Det blev en smörgåstårta med tonfiskröra och räkor.

Den fick med beröm godkänt av födelsedagsbarnet och det kändes extra bra.

Ibland behöver det inte vara massor utav ingredienser och olika smaker för att det ska bli bra, ibland är det enkla gott nog.

Smörgåstårta med tonfisk

2 paket form franska ( bröd) eller annat skivat bröd.
4-5 burkar tonfisk i vatten ( jag hade 5)
10 ägg - kokta och fin hackade
4 dl bostongurka
1 stor purjolök- stjälken, fin hackad
5 dl creme fraiche
1 burk - 400 g majonäs
2 msk salt
Peppar - efter tycke

Grundröra har jag gjort på :
4 1/2 dl vispgrädde ( hårt vispad)
1 1/2 dl majonäs
1 1/2 dl creme fraiche

Dekorering
2 citroner
Gurka
Räkor - mängd efter tycke
Röd paprika
Grön paprika
Gul paprika
1 kruka dill
2 krukor sallad

Finhacka dem kokta äggen.
Finhacka purjolöken.
Slå ut vattnet ur tonfiskburken


Vispa grädden hårt till grundröran och blanda med resterande igredienser till den.
Den ska du du använda och spackla hela tårtan.

Skiva av kanterna lite på bröd skivorna.

Ta fram ett stort fat eller bricka.
Lägg 4 bröd skivor vågrätt på fatet
Lägg sedan en rad till med fyra skivor
Och fyll på med en sista rad.
Skivorna ska ligga tätt inpå varandra och du skall nu ha en rektangel form.

Bred på smör på varje brödskiva.

Ta fram en stor bunke och blanda alla ingredienser till tonfisk röran väl.
Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.

Ta fram fatet med brödskivorna och lägg på ett lager tonfiskröra.
Lägg på nästa omgång med 12 brödskivor och bred på tonfiskröra.
Upprepa ytterligare en gång.

Lägg därefter brödskivor på toppen

Spackla sedan med grundröran över och runt hela tårtan.

Plasta in tårtan och ställ i kylskåpet över natten.
Smörgåstårtan blir godast om man fyller den dagen innan den ska ätas.

Dekorera sen efter tycke.

Smaklig spis :)

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: