One pot- allt i ett ! Köttbullar i en krämig sås och ostfyllda tortellini

Denna krämiga allt i ett middag med köttbullar och tortellini är super god, enkel att göra och fördelen är att du lagar hela middagen i en och samma stekpanna.
Dessutom tar det inte så mycket av din tid.
Smidigt och bra.

Jag älskar " one pot " middagar.
Speciellt dem hektiska dagarna då man har haft mycket att göra och inte känner för att stå vid spisen alldeles för länge.
Är du extra trött eller om du har brist på tid går det alldeles utmärkt att använda sig av färdig lagade köttbullar, dock föredrar jag själv hemlagade från grunden.

Så här gör jag min "one pot" köttbullar/ostfyllda tortellini i krämig sås.

450-500 g köttbullar stekta.
Ca 400g ostfyllda tortellini ( går bra med vanliga också)
2 msk olivolja
2 msk smör
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 tsk oregano
2 msk finhackad basilika (färsk om möjligt,går bra med torkad också.)
2 msk spaghetti krydda
2 tsk salt
1 kött buljong tärning
2 msk tomatpuré
1 msk mörk maizena redning. ( kan uteslutas)
3 dl grädde
2 dl vatten
Grovmalen svart peppar - efter tycke.
2 mozzarella ost a- 125 g
150 g riven parmesan ost eller valfri ost.
400 g passerad/krossad tomat ( jag använde passerad)

Ta fram en större stekpanna.
Lägg i 1 msk smör och en msk olivolja och hätta upp pannan.
Bryn köttbullarna tills du får en fin färg på ytan och känns klara.
Lägg köttbullarna på en tallrik så länge.
Tillsätt resterande smör/olivolja i pannan, fräs upp löken tills den mjuknar och tillsätt vitlöken.

Fräs ytterligare en liten stund.
Ta bort stekpannan från plattan och
lägg i köttbullarna, tortellini, tomatpuré, passerade tomater, grädde, vatten, kryddorna och smula ner buljongtärningen.

Sänk värmen och låt allt puttra ca 13-15 minuter. Rör om då och då.
Smaka av ! Tillsätt mer smak om du tycker att det behövs.

Tillsätt den rivna osten och lägg mozzarella skivor över osten.
Lägg på lock och låt det vara kvar på plattan tills osten smält. Ca 3 minuter.

Lägg stekpannan åt sidan och låt den stå och vila en stund innan servering.
Lägg på några färska basilikablad om möjligt.
Undertiden middagen vilar i stekpannan kan du förbereda en krispig sallad

Smaklig spis.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: