Födelsedag och full kaos i hemmet ! 
Men det ska väl gå det med. 
Bevara mig väl 😁

Då några av mina gäster inte äter kött, tänkte jag göra något med fisk. 
Sen slog det mig att det var längesedan vi åt smörgåstårta och det fungerar super och jag kunde förbereda endel i förväg. 

Måste säga att jag tog mig lite hals över huvud med att färdigställa även en smörgåstårta  mitt i denna kaos ! 
Själv hemma med 3 grabbar, tårtan har bakats och förberetts, killarna har krävt sitt, middagen har fixats och och massa annat har gjorts där emellan. 

Men är man stenbock så är man, envis och rättfram ! 
Och ibland blir det förmycket av allt. 

Men nu står den här färdig ! 


Och jag har inte komplicerat med så mycket ingredienser. 

Grundröra har jag gjort på 
4 1/2 dl vispgrädde ( hårt vispad) 
1 1/2 dl majonäs 
1 1/2 dl creme fraiche 

Blanda allt väl i en bunke. 

1 burk ishavsröra 400 g 
1 burk skagenröra 400 g 
3 burkar tonfisk i vatten.
5 hackade ägg
1 finhackad rödlök
1 stor finhackad röd paprika. 
Peppar
formfranska eller annat skivat bröd. 
12 skivor i botten x 4 lager 

Recept och montering. 

Vispa grädden hårt till grundröran och blanda med resterande igredienser till den. 

Skiva av kanterna lite på bröd skivorna. 

Ta fram ett stort fat eller bricka. 
Lägg 4 bröd skivor vågrätt på fatet
Lägg sedan en rad till med fyra skivor 
Och fyll på med en sista rad. 
Skivorna ska ligga tätt inpå varandra och du skall nu ha en rektangel form. 

Bred på smör på varje brödskiva. 
Lägg ishavsröran i en bunke och tillsätt en dl grund röra.
Blanda väl och bred ut det över utan. 
Strö över lite räkor och dem hackade äggen. 

Sätt på nästa lager med 12 skivor bröd. 

Sila bort vattnet från tonfisken. 
Sätt tonfisken i en bunke.
Rör ner den hackade rödlöken.
Tillsätt 2 dl majonäs, en dl grundröra, salt och peppar. 
Blanda väl och bred ut över brödet. 

Sätt ett nytt lager med bröd och bred på smör.
Ta fram skagenröran och häll över det i en bunke. Tillsätt 1 dl grundröra och finhackad paprika. 
Blanda allt väl och bred över brödet. 
Strö över lite räkor.
Sätt det sista lagret med bröd.
Bred och spackla nu grundröra över hela tårtan. 

Plasta in tårtan och låt stå i kylen till nästa dag så att smakerna hinner sätta sig. 


Dekorera med salladsblad, ägg, grönsaker, rökor, gravad lax eller vad som faller dig i smaken. 


Smaklig spis :)