Snittar är så goda småkakor.
Spröda men samtidigt sega och väldigt passande till fikabordet. 
Och man kan variera smakerna i massor. 
Denna schweizernöt varianten är bara så god tycker jag. 

Jag blev uppvaktad av en god vän. 
Själv tycker jag om att ge bort hembakat, när jag går bort och hoppas alltid att det uppskattas. 
Nu blev jag själv uppvaktad med jätte fint inpackat hembakat, blommor och lite annat. 
Så trevligt ! Tyckte min lilla goda present var så söt i sin påse så jag tyckte det var synd att öppna den. 



Barnen gjorde inte det lättare för mig heller. 
Tjat om att jag skulle öppna paketet med kakorna hela dagen. 

Även om jag för stunden försöker hålla mig borta från allt jag bakar så var jag tvungen att provsmaka en tugga av min present. 

Mina barn tyckte väldigt mycket om just denna varianten och frågade direkt om jag kunde göra sådana snart igen.  

Visst kunde jag det, men jag måste först fråga väninnan efter recept om dem vill ha dem lika goda. 

Receptet fick jag och en ny omgång blev det. 



Recept ;

225 g smör
1,2 dl socker
5 msk sirap. 
2 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver. 
5 dl mjöl
200g marabou schwaizernöt choklad

Sätt ugnen på 200 grader. 
Ta fram en bunke och vispa  upp smör och socker lätt. Tillsätt sirapen och rör runt. 
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 
Häll sedan ner mjölblandningen i smörbunken. 
Arbeta ihop till en deg. 
Tillsätt den hackade chokladen och baka in den i degen. 
Forma sen till 3 jämn stora längder. 

Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. 

Platta till längderna lite på ytan 
Och grädda ca 10 minuter, tills dem börjar ta fin färg på ytan. 
Låt svalna lite innan du skär upp dem. 



Njut !