Jag hade 2 burkar med kokosmjölk liggande här hemma och idag tänkte jag att den ena burken skulle få komma till användning. 
Det blev en kycklinggryta med purjulök och wok grönsaker som serverades med ris.



Lime skivan  glömdes bort och togs fram efter halva måltiden 😁 
Tyckte det var lika gott ändå så det gjorde inte mig så mycket. 

Denna kycklinggrytan är lättlagad och tar inte så mycket av din tid. 

Så här gjorde jag: 


Recept. 
Ca 700 g kycklingfile/bröstfile strimlad/bitar
1 purjulök - strimlad 
Salt 
Peppar
1 msk curry krydda
1 msk fish sauce ( kan uteslutas) 
3 dl wokgrönsaker/ morötter-minimajs-bönor
1 burk 400 ml kokosmjölk ( thai) 
5 dl vatten
2kycklingbuljong/höns  tärningar
Nypa socker
Ljus maizena ( till redning) 

Hätta upp en stekpanna med lite rapsolja. 
Lägg i den strimlade kycklingen och bryn tills kycklingen börjar ta färg. 
Salta, peppra och rör om. 

Tillsätt curry krydda,fish sauce, smula ner kyckling/höns buljongen och tillsätt 5 dl vatten. 
Rör om, sänk värmen, sätt på lock och låt det puttra på svag värme ca 10-15 minuter så att kycklingen blir lite mörare. 
Tillsätt sedan purjulöken, wok grönsakerna och rör runt lite.
Häll i kokosmjölken.
Tillsätt en nypa socker.
Rör runt och låt puttra ytterligare ca 10 minuter utan lock. 
Vill du ha grytan lite tjockare strö  i lite maizena, rör runt medan det puttrar. 
Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. 


Koka ris enligt anvisning på paketet undertiden. 
Servera med sallad och en lime skiva.