Hemmagjord pizza med tjockare botten.

Hemma gjord pizza !  Mums! 
Det var ett tag sedan jag gjorde pizza här hemma. 
Önskemål från barnen gjorde så att det blev pizza. 
 
Jag föredrar en tjockare botten på mina pizzor. 
Valet föll självklart på en en hembakad pizza med lite tjockare botten. 
 
 
Jag har även bakat lite annorlunda snurrade pizzor med denna botten och mina pizzor påminner  mer om pan pizzor. 
Recept och tillvägagångs sätt på den snurrade pizzan finns på bloggen -kategori "mat" 
 
 
Jätte gott i vilket fall som helst. 
 
 
Recept kommer här. 
Räcker till 1 standard långpanna - familjepizza 
eller 2 runda pizzor. 
 
Pizza deg: 
 
1/2 jäst
3 dl finger varmt vatten
1/2 dl god olivolja 
3 msk honung ( sirap går också bra) 
1 msk fling salt 
Ca 7 dl vetemjöl special 
 
Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten, resterande ingredienser och arbeta upp en deg. 
När degen är färdig knådad, lägg den i en bunke. 
Täck  med bak duk och låt jäsa ca 45 min. 
 
När den är färdig jäst, ta ut den på mjölat bakbord och knåda igenom. 
 
Jag gjorde en stora pizza I långpanna. 
 
Vill du göra mindre pizzor, dela degen i 2 jämnstora bitar och forma runda pizzor istället. 
 
Ta fram ugns plåt/plåtar 
Ringla lite olivolja på Plåten. 
 
Kavla ut degen så att den blir lite större. 
Lägg över den på plåten och tryck ut den med fingrarna så att den blir ännu större. 
Täck med bakduk och låt den sedan jäsa ytterligare ca 30 minuter i plåten. 
 
Nu är degen jätte mjuk.
 
Tryck ut degen med hjälp av fingrarna så att den  fyller hela plåten.
 
 
Sätt ugnen på 250 grader 
 
Tomatsåsen gjorde jag av ekel variant. 
Lika delar tomatpuré och ketchup +lite av  Italiensk dressingmix ( en liten krydd påse från knorr) och en liten skvätt olivolja. 
Rör ihop allt. 
 
Bred på tomatsås, stö på riven ost och andra önskade ingredienser. 
lägg på/riv på mozzarellaost och orogano krydda. 
Dela gära cocktail tomater och toppa dem på pizzan med. 
 
 
Låt fantasin flöda när det gäller pizzafyllning.
Mina kräsna barn begränsade mig en del, då det annars hade blivit mest pill och borttagning av tillbehör på pizzan. 
 
Sänk värmen till 225 och grädda pizzan/pizzorna i mitten av ugnen ca 10 - 15 min då pizzan är stor, eller tills du tycker dem har fått en fin färg på ytan. 
Titta gärna till pizzan då och då, eftersom det är olika gräddningstider från ugn till ugn. 
 


Gör du mindre pizzor grädda ca 10 minuter och titta till pizzan om den har fått fin färg på ytan. 
 
Smaklig spis :) 
 
 
 
1 rememberthiis.blogg.se skriven

Mums :)

Svar: Riktigt mums 👌👍😉
Snille

3 Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta skriven

mumms

Svar: Tack Joanna, verkligen mums 😊👍
Snille

5 Ida Linander skriven

åh, det är ju så gott med hemmagjord pizza från grunden!

Svar: Ida, håller fullständigt med. Verkligen gott ! 😊
Snille

2 emiiza skriven

gott

Svar: Verkligen 😍👌
Snille

4 Matilda Berlin skriven

Men åh så gott! Förstår inte hur hemlagad pizza kan vara så mycket godare än hämtpizza, men det är det verkligen =)

Svar: Tack Matilda, håller med om att hemmagjorda kan bli hur goda som helst 😊👌👍
Snille

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: