Alla hjärtans dag 💕 
Självklart ville jag uppvakta mina hjärtan här hemma med något hembakat.

Det blev ingen tårta, men det blev brownie cupcakes. 



Små söta hjärte muffinsformar  hade jag  hemma sedan tidigare.
Passar på att köpa när jag hittar söta muffinsformar man vet aldrig när dem kommer till användning och dem passade alldeles utmärkt till en dag som denna,  alla hjärtans dag. 

Själv så försöker jag sprida kärlek så många dagar av året som det går.
Men man får väl krydda till det lite extra den dagen. 

Ett fat fullt med kärlek skickade jag ner till min underbara granne också. 

Jag blev också uppvaktad med blommor  och fina presenter. 
Underbart 💕


Självklart passar det bra med vanliga choklad muffins. 
Recept på choklad muffins finns i kategorin " muffins" här på bloggen med. 

Recept på brownie kommer här: 

Brownie  muffins  ca 16-18 
Går bra att halvera receptet om du vill göra mindre mängd. 

200g mörk choklad
2 dl kakao
4ägg 
4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver 
200 g smör 
2 tsk salt 
4 dl mjöl 

Smält chokladen och låt den svalna lite. Smält smör och rör ner den av svalnade chokladen och blanda väl. 
Blanda alla torra ingredienser i en skål. 

Vispa ägg och socker poröst, tillsätt smör och choklad blandningen, rör runt och tillsätt de torra ingredienserna. 

Blanda allt till en fin och jämn smet.  
Häll smeten i muffins formar och grädda i för värmd ugn 175 grader. Mina var inne ca 18-20 min. 

Låt dem svalna medan du förbereder de andra. 

Frosting 

500 gram rumsvarmt smör.
1 burk chocolate condensed milk  
2 msk vaniljsocker
2 dl florsocker 

Chocolate condensed milk ser ut så här 👇
Och den ska inte kokas, den är färdig. 



Gör så här. 
Ta fram en bunke och lägg i smöret. 
Vispa sedan i minst ca 7 minuter med handmixer eller bakmaskin. Jag vispade ca 7-8 minuter med handmixer. 
Smöret blir nu fluffigt och mycket ljusare i sin färg. 


Tillsätt sedan en burk chocolate condensed milk  och vispa ytterligare ca 8-10 minuter. 

( Jag la nu det uppvispade smöret i bakmaskins bunken, tillsattekondenserade   choklad mjölken och bakmaskinen fick vispa) Det går bra med handmixer med. 

Därefter tillsätter du vaniljsocker och florsocker och vispar ihop tills allt är jämnt och fint. Ca 1 minut till. 
Nu har du en smörkräm som är så glansig och fin i sin konsistens. 




Skulle din smörkräm av någon anledning skära sig. 
Tex om du har haft den i kylen, och sedan rör runt i den när den är för kall, var inte orolig den går att rädda.  
Ta fram en skål, lägg i ca 1/3 del av smörkrämen och värm den i micron så att den blir lite mer än finger varm. ( inte för varm) 

Häll sedan ner den micrade smörkrämen medan du vispar på låg hastighet. 
Höj sedan till medel och vispa ihop smörkrämen. 
Den kommer nu bli så len och fin som den ska vara. 
Skulle du inte lyckas med första försöket. Gör om det. Det ska gå att rädda. 


Spritsa sedan smörkrämen på brownie muffinsarna och servera. 

Jag använde wiltons 2D tyll när jag spritsade. 
Till dem rosa strängerna i smörkrämen använde jag wiltons rosa pastafärg.
Jag drog fyra streck med färgen i spritspåsen innan jag la i smörkrämen.  




Du kan förvara dem i rumstemperatur.  
Jag föredrar att sätta mina i kylskåpet,  men tänk på att ta ut dem en stund innan servering så att dem hinner bli rumstempererade. 



Smaklig spis :)