Saffransbiscotti 
 
Denna lilla Italienska skorpa är så omtyckt och god. 
Lättbakad, knaprig och passar utmärkt till kaffet. 
Saffrans biscotti passar även utmärkt att servera till glöggen. 
Tillsätt mandlar, hasselnötter eller varför inte pistage nötter och lyckan är gjord. 
Välj nöt efter tycke eller hoppa över nötterna helt. 
 
 
Så här gör jag mina : 
 
Recept:
 
100 g mjukt rumstempererat smör 
100 - 150 g grovhackad mandel/hasselnötter/pistage nötter
4 1/2 - 5 dl vetemjöl ( börja med 4 1/2) 
1/2 - 1 g saffran ( beroende på hur stark saffranssmak du vill ha) 
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl socker 
2 stora ägg. 
1 krm salt. 
1 tsk bakpulver. 
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
 
Blanda mjöl, bakpulver i en skål. 
Tillsätt dem övriga torra ingredienserna i mjöl skålen samt den grov hackade mandeln/nötterna. 
 
Stöt saffranet med lite av sockret. 
Vispa smör, saffran och socker så att det blir krämigt och poröst, tillsätt ett ägg i taget. 
Tillsätt dem torra ingredienserna och
Rör i hop allt till en deg.  
 
Dela degen i två bitar. 
Rulla ut degbitarna på lätt mjölat underlag till två längder. 
 
Lägg längderna på plåten och platta till dem så att dem är ca ett finger tjocka. 
 
 
Grädda ca 30 minuter i mitten av ugnen. 
Ta ut plåten, sänk värmen till 100 grader och skär längderna lite på snedden i ca 2 cm breda bitar. 
Vänd på bitarna så att du har snittytan uppåt i plåten. 
Lägg tillbaka plåten i ugnen och grädda ytterligare ca 30 minuter. 
 
 
Stäng av spisen, öppna ugnsluckan på glänt och låt biscottin  vara kvar tills ugnen har svalnat helt. 
 
Förvara dina biscotti torrt i  glasburk eller metallburk. 
 
 

smaklig spis :) 

 
Ni hittar mig även på :
Instagram @lillameee
Fb - Snilleskök.