Chokladtryffel Med polkasmak !  Det är ju bara så gott! 
Denna lena choklad kula som kan smaksättas i oändlighet är ett av mina måste till jul. 
Det finns tusen recept på chokladtryfflar, men jag väljer att hålla mina tryfflar enkla men väldigt goda. 
 
 
En tryffel är godast om den få vila lite i rumstemperatur innan servering. 
Förvara dem gärna kallt. 
 
Recept: 
ca 25 st. 
 
200 g mörk choklad
1 dl grädde
2 msk smör 
100 g polkagris 
 
(Ev 1 dl kakao till rullning) 
 
Krossa polkagris med hjälp av en påse och kavel. 
Lägg polkagrisen i påsen och banka/kavla så att du får fint polkakross. 
Eller så kan du använda dig av matberedaren. 
 
Hätta upp grädden i en kastrull. 
Grädden ska bli riktigt het men inte koka. 
Ta av från värmen och tillsätt chokladen. 
Rör runt tills chokladen smält. 
Tillsätt smöret och rör runt till en jämn och fin smet. 
Låt svalna något och ställ in i kylskåpet ca 2 timmar. 
 
Smeten ska stelna så pass att det går att rulla den. 
 
Häll ca 1/2 av polkakrossen i smeten och blanda väl. 
Rulla små kulor med händerna eller med hjälp av två skedar. 
Bäst blir det om du rullar med händerna dock lite kladdigare. 
 
 
 
Rulla sedan kulan i resterande polka kross. Lägg upp på fat. 
 
Eller så kan du lägga i allt polka kross i chokladsmeten och avsluta med att rulla i kakao. 
 
 

smaklig spis :) 

 
Ni hittar mig även på: 
Instagram @lillameee
Fb - Snilleskök