Pepparkaksrulltårta med en lätt syrlig lingonkräm. 

Smaskens !! 
 
En väldigt god rulltårta med julens alla goda smaker. 
 
 
 

Dessutom är den lätt att göra och tar inte så mycket av din tid. 

Med andra ord perfekt fika i juletider.  
 
Så här gör jag: 
 
Recept: 
 
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 - 1 1/2 påse pepparkakskrydda - a 25 g 
3 ägg
2 dl strösocker
1/2 dl mjölk 
 
färskost fyllning 
300 g färskost ( Philadelphia) 
1 - 1 1/2 dl florsocker 
1 - 1 1/2 dl lingonsylt. 
Börja med 1 dl av varje ( florsocker/lingonsylt) och smaka av.
 
Gör så här: 
 
Sätt ugnen på 250 grader. 
 
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och ställ i kylskåpet. 
 
Rulltårta:
Ta fram långpanna med bakplåtspapper.
 (standard mått) 
 
Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda och bakpulver i en skål. 
 
Vispa ägg och socker poröst. 
Minst 5 minuter med elvisp. Det ska bli riktigt ljust och fluffigt. 
 
Rör ner mjölken i ägg blandningen.
Häll ner mjölblandningen och rör runt till en jämn smet. 
Bred ut smeten på bakplåtspapperet. 
Grädda på näst nedersta falsen ca 5-6 minuter. 
Ta fram ett galler och lägg på bakplåtspapper. Strö socker över hela pappret.
 
Stjälp upp kakan på det sockrade bakplåtspappret. 
Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. 
Låt svalna lite. 
Bred på krämen och rulla snabbt ihop kakan. 
med hjälp av pappret som den ligger på. 
 
 
 
 
 
Rulla in kakan i bakplåtspappret och låt svalna. 
Pudra/strö över lite florsocker/socker eller socker/kanel blandning. 
Skiva upp och njut. 
 
 
Jag finns även på :
Instagram @lillameee
Fb - Snilleskök. 
 
Smaklig spis :)