Chokladtryffel.  
 
Chokladtryffel ! Det är ju bara så gott! 
Denna lena choklad kula som kan smaksättas i oändlighet är ett av mina måste till jul. 
 
 
Det finns tusen recept på chokladtryfflar, men jag väljer att hålla mina tryfflar enkla men väldigt goda. 
 
Tryfflarna blir godast om du låter dem stå framme i rumstemperatur en stund innan servering. 
Förvara dem kallt. 
 
Recept:
Ca 20-25 st. 
 
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk snabbkaffe 
2 msk ( 30g ) smör 
1 dl kakao 
 
Bryt chokladen i mindre bitar. 
Hätta upp grädde +kaffe  i en kastrull. Grädden/kaffe ska bli  riktigt het men inte koka. 
Ta av från plattan och tillsätt chokladen. Rör runt tills chokladen smält. 
Tillsätt smöret och rör runt tills du har en jämn och fin smet. 
Låt svalna något och ställ in smeten i kylskåpet ca 2 timmar. 
Smeten ska stelna så pass att du kan rulla den. 
Vill du påskynda så kan du ställa in smeten i frysen en stund mot slutet. 
 
Rulla små kulor i händerna eller med hjälp av 2 teskedar. 
Bäst blir det att rulla med händerna, dock lite kladdigare. 
 
 

Avsluta med att rulla kulorna i kakao pulver och ställ på ett fat. 

 
 

Ni hittar mig även på: 

Instagram @lillameee
Fb - Snilleskök
 
Smaklig spis :)