Cake pops

Cake pops är så enkla att göra och trevligt att servera på kalas, bjudningar eller varför inte göra dem när man har mjuka kakor som står där hemma.

Jag gjorde mina cakepops av mjuk pepparkaka och morotskaka.
Men det går alldeles utmärkt att använda sockerkaka, muffins eller andra mjuka kakor man tycker om.

Dekorera dem gärna med strössel eller hackade nötter.

Så här gjorde jag.

Du behöver:

Recept:
Ca 20 st.
Gör du dem mindre får du ut ca 30 st.

400 g mjuk kaka ( tex sockerkaka, muffins etc)
100 g Philadelphia ost ( färskost)
100-150g choklad ( går bra med ljus, mörk eller vit choklad)
Strössel/nötter till dekorering
Cake pops pinnar - finns att köpa i hobby affärer.

Du kan även använda tjockare sugrör eller grillpinnar som du klipper av i önskad längd om du inte har tillgång till cake pops pinnar.
Tänk bara på att göra kakbollarna mindre så att dem inte blir för tunga för pinnarna/sugrören.
Bollarna glider lättare av då och kan bli svåra att hantera när man ska doppa dem i chokladen.

Ta fram en bunke och smula sönder den mjuka kakan. Tillsätt färskosten och arbeta ihop en smidig kakmassa.
Det går även bra att lägga det i matberedaren och köra en stund.
Rulla jämnstora bollar ( storlek ca som en femkrona) och lägg bollarna på ett fat.
Ställ in i kylen ca 30 minuter.
Har du bråttom så kan du ställa in dem i frysen en ca 15 minuter.

Smält 1/3 del av chokladen.

Doppa den ena änden på pinnen och tryck ner den i kakbollen.
Fortsätt tills alla pinnar är instuckna.
Ställ in i kylen/frysen en stund så att chokladen stelnar.

Fyll några höga glas/muggar med strösocker om du inte har tillgång till oasisblock.
Eller så kan du ha dem på ett fat med bakplåtspapper.

Smält resten av chokladen.
Doppa kakbollarna i chokladen och droppa av dem.
Strö stössel på eller hackade nötter.

Vill du ha dem på fat, då ställer du bollen på fatet så att pinnen pekar uppåt.
Annars trycker du ner pinnen i glaset med strösocker.
Låt chokladen stelna helt innan användning.

Smaklig spis.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: