Ugnsbakade revbensspjäll med potatishalvor och rotfrukter.

Revbenssjäll ! Love it ! 
Speciellt grillade men det går lika bra med marinerade och ugnsbakade. 

Sådana middagar som mer eller mindre sköter sig själva uppskattas här hemma, då det är jag som alltid fixar allt 😁 
Sen att det doftar helt ljuvligt under tiden är ännu bättre. 


Det blir såååååå gott, mört och ljuvligt. 
Prova ! 



Så här gjorde jag. 

Marinad - använd  kryddmängd  efter tycke. 

Tunna revbenssjäll 
Rapsolja
Grillkrydda 
2 vitlöks klyftor
Vitlökspulver 
2 msk flytande honung 
2 msk sesam olja 
Sweet soya sauce 
Salt 
Peppar 
Chili/garlic krydda  eller chili krydda

Förslag på tillbehör i långpannan
Rotfrukter  - efter tycke, delade i bitar
Ca 10 mindre potatisar
2-3 gul lök mindre storlek 
4 mörötter delade i bitar 
1 mindre purjolök 
1-2 paprikor - röd/gul

Lägg revbenen i en plastpåse eller i en form. 
Ringla över oljaorna, honung, grillkrydda, vitlökspulver, chili krydda, salt, peppar och  sweet soya sauce. 
Pressa/hacka över vitlöken. 

Gnid in köttet så att det är kryddat och glansigt över allt. 
Täck med plast om biten ligger i form, sätt in i kylen och låt gärna dra någon timme. 
Givetvis går det även bra med en kortare marinad tid, dock så hinner smakerna gotta till sig om dem får stå och dra en längre stund. 

Sätt ugnen på 175 grader. 

Ringla rapsolja i långpannan och lägg på köttet. 
Sätt in revbensspjället  i mitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukter. 
Ca 20-30 minuter. 

Dela potatisen på tvären
Dela löken på tvären 
Skala och skiva rotfrukter, och grönsakerna i större bitar. 

Ta ut köttet när det börjar ta färg. (Efter 20 -30 min) 


Lägg i dem skurna tillbehören, ringla lite olja över rotfrukterna/grönsakerna och strö lite flingsalt/salt över. 
Strö även lite pomfritt krydda eller valfri   krydda om du vill. 
Vänd samtidigt på revbenspjället, pensla på lite till av sweet soya souce,  strö på lite grill krydda och ställ in i ugnen ytterligare ca 20-30 min. (Tills det börjar ta färg.) 
Vänd slutligen spjället igen och baka klart tills potatisen och grönsakerna har tagit färg. 

Om du tycker att ytan på köttet börjar se färdig ut innan potatis halvorna är klara, täck över köttet  med lite folie då. 
( Jag tyckte inte det behövdes) 

Servera med tzatziki eller någon annan kall sås/dippa. 

Recept på tzatzikin finns på bloggen i kategori " kalla såser och dippor" 


Servera och njut ! 


Smaklig spis :) 


1 rememberthiis.blogg.se skriven

Oh vad gott det ser ut :D

Svar: Tack snälla, jag älskar det ! Kladdigt och ljuvligt ;)
Snille

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: