Profiterole - Petit choux torn

Ett annorlunda och trevligt sätt att servera petit choux på. 
Det blev uppskattat av mina gäster 


Jag fyllde mina små petit choux med vaniljkräm, innan 
jag byggde upp dem som ett torn. 

Recept och tillvägagång sätt kommer här:
Recept 

Till degen :
200 ml vatten
100 ml olja ( raps olja ) 
2 1/2 dl mjöl
3 ägg

Fyllning

vanilj kräm
4 dl mjölk
6 msk  marsan pulver. 
Vispa upp och ställ i kylskåpet en liten stund. 

Koka upp vatten, tillsätt oljan och när det börjar sjuda tar du av kastrullen från plattan
Tillsätt mjölen och rör runt tills degen är fast och släpper från kastrull botten. 


Låt degen svalna helt. 
Vispa sedan i ett ägg i taget. till en fast smet 


Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut smeten på bakplåtspapper.( mer på höjden än på brädden.

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills dem har fått en fin gyllenbrun färg på ytan. OBS ! 
Öppna inte ugnen under gräddtiden ! Risken finns att dem dalar.
Jag gräddade mina i ca 25 minuter.

Låt dem sedan svalna helt. 


Jag fyllde en spritspåse och använde mig av  en mindre och spetsig  tyll som jag försiktigt tryckte in i chouxen och spritsade in fyllningen.


Ta fram ett fat. 
Pensla sedan lite sirap i botten på vaje petit choux lägg dem sedan i en cirkel på fatet. 
Pensla lite nya, och börja bygga upp nästa våning, fortsätt så tills du har byggt upp ett fint torn. Lägg lite jordgubbar eller andra frukter du tycker om mellan gliporna på tornet. 
Både snyggt och hjälper till att stötta upp.

Smält sedan choklad. Jag använde vit choklad och ljus choklad. 
Ringla chokladen över tornet och servera. 


Smaklig spis :) 


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: