Parmesan och pretzel panerade kyckling nuggets !  Hur gott låter inte det ? 
Det var min dotter som sa att,  detta måste vi prova mamma ! Jag var ju inte sen att haka på. 


Allt som är annorlunda och låter spännande måste provas. 


Middagen i dag blev ny och annorlunda på alla sett. Kyckling bitarna serverades  med pull apart pommes stips,
även dem på dotterns begäran. 


Dem kommer jag lägga in i ett separat inlägg eftersom dem kan kombineras med så mycket annat.  Eller bara ätas som dem är med goda dippor. 

Hur som helst. 
Det blev en lyckad dag vid middagsbordet då även små killarna var förtjusta i maten. ( wow, händer inte ofta att alla är nöjda) 
Lyckat middags tips från dottern och en nöjd mamma 

Recept kommer här:
Jag använde 
3 stora kyckling fileer
150 g pretzels
1 dl mjöl
1 dl riven parmesan ost
2 ägg 
Peppar 

Skär kyckling fileerna i mindre fyrkantiga bitar 
Lägg pretzels och ost i matberedaren och mixa i hop tills du har fina smulor.


Ta fram tre skålar. 
Vispa ägg i den ena skålen.
Lägg mjöl i den andra 
Och pretzel i den tredje. 

Hätta upp olja i en stekpanna. 

Ta upp en kyckling bit på gaffel, doppa i mjölen sedan i äggen och sist i pretzel smulorna. 

Stek sedan kyckling bitarna tills dem har fått en gyllenbrun yta. 



Servera och njut.