Middagar som sköter sig själv är det bästa som finns. 
Detta är en sådan middag.
Minimal förberedelse och inte mycket av din tid krävs till detta. 


Krydda dina kycklingben efter smak och tycke. 
Skala lite grönsaker/rotfrukter du har hemma och skiva dem i stora bitar. 
Sätt ugnen på 200 grader medans du skalar. 
Jag använde mig av det jag hade hemma helt enkelt.
Lite tomat, lök, morötter,purjolök och potatis. 
Potatisen skalade jag inte, då skalet i sig var rätt så tunt. 
Skivade tunna snitt längs hela längden på potatisen dock inte helt igenom. 

Ta sedan fram en stor ugnsform. 
Ringla rapsolja i plåten, lägg dem kryddade kyckling benen, potatisen och övriga grönsaker/rotfrukter i ugnsplåten. Salta och peppra. 
Jag strödde mina grönsaker/rotfrukter med flingsalt. 
Grädda  på näst nedersta falsen, vänd på kycklingbenen då och då. Tills allt har fått en fin färg på ytan. 
När du tyckter att det började ta fin färg och ser näst intill klart ut, strö då lite parmesan över potatisen och låt det vara i ugnen en liten stund till. 
Servera med en sås efter tycke och smak eller skippa såsen helt då middagen i sig är väldigt smakrik. 
Så enkelt men ack så goda smaker.