Jag kommer inte ihåg när jag gjorde en vanlig sockerkaka sist. 
Det passade alldeles utmärkt att förgylla kaffe stunden med en vacker sockerkaka denna tysta söndagen och även att få använda min nya fina form som jag fick  i present.


Jag har haft besök i en vecka nu,därför känns det extra tyst här hemma när dem har åkt hem. 
Passade på att minnas alla goa skratt och stunder medans jag bakade. 

Sockerkakan fyllde jag med vit och mörk choklad i skarvarna.

Älskar min nya form då kakan blir extra fin att titta på. 


Recept kommer här:

Sockerkaka
4dl mjöl
3 stora ägg
3 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa din form.
Smält smöret.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Vispa ägg och socker poröst i en annan bunke. Tillsätt sedan mjölblandningen och rör runt. Tillsätt smöret och mjölken.
rör ihop allt till en slät smet.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter. 
Låt kakan svalna innan du stjälper upp den få ett fat.  
Pudra med lite florsocker och ringla med smält choklad om så önskas.