Honung och vitlöks glaserat stekt fläsk med lök sås och potatis.

Ibland så gör jag köp som jag inte alls behöver eller ens tänkt tanken på bara för det brukar vara kanon erbjudande just när jag råkar gå förbi.
Så vad det med det rimmade sidfläsket. 
Det hamnade givetvis i min korg bara för att ! 
La det i kylen just för att jag ska se det och göra något av det. 

Det blev honung och vitlöks glaserat stekt sidfläsk som jag serverade med kokt potatis och lök sås. 


Kan tala om att det blev väldigt gott.
Och jag utnyttjade mitt impulsiva köp på bästa sätt. 

Vitlök och honungs dressingen har jag använt i många år. 
Passar jätte gott till stekt kryddat kött och framför allt tycker jag det passar så bra till stekt kassler. Lägg upp direkt på köttet eller lägg en klick på tallriken. 
På sidfläsket valde jag att bara pensla på lite av dressingen. 

Recept och tillvägagångsätt kommer här. 

Skiva sidfläsket i tunnare bitar.
Hätta upp en stekpanna med smör/olja.
Stek sedan fläsket gyllen brunt.
Lägg det stekta fläsket på lite hushållspapper så att överflödig olja rinner av 
Undertiden. 

Koka potatis.
Fin hacka vitlöken ( mängd efter tycke) 
Jag använde 4 stora vitlöks skivor.
Lägg dem sedan i ett liten skål.
Ringla i flytande honung. 
Blanda väl och låt dra en stund. 

Pensla sedan det stekta fläsket med honung och vitlöks glasyren. 

Lök sås.
1 stor gul lök
Smör till stekning 
3 dl mjölk 3%
2 dl grädde ( kan uteslutas och använd då 5 dl mjölk) 
Soja ( kinesisk) 
2 1/2 msk vetemjöl
1 tsk Salt
1 tsk Socker. 
Smör till stekning

Fin hacka löken.
Bryn löken tills  den är mjuk och har fått en gyllenbrun yta.
Strö över mjölen, rör runt och häll i grädde och mjölk. 
Låt puttra lite.
Häll soja lite salt och socker och smaka av. 
Tillsätt mer kryddor om det behövs. 
Tycker du såsen är för lös strö lite mörk maizena över koka lite till och blanda.
Vill du ha såsen lite tunnare tillsätt då bara lite mjölk. 
Häll upp såsen på tallriken och för att fördjupa löksmaken ytterligare strör du lite rostad lök över. 



Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: