Hösten är här med blåsiga gråa dagar, kalla kvällar och nätter och sen har vi dem underbara höstdagarna då solen värmer och alla höstens färger glimmar i olika nyanser. Helt underbart. 
Om jag tänker på höst och mat då är det bara mustiga grytor som klingar i huvudet. 
Jag älskar grytor i alla dess former. 



Recept på min gulasch kommer här. 

Gulasch:
Ca 6 peroner

Ca 800 g grytbitar av fläsk eller nöt.
3 gula lökar
2 vitlökar
2 stora morötter
2  röda paprikor - eller paprika mix 
4 st potatisar
2 msk vegeta  ( allkrydda från balkan) 
3 - 4 tsk paprika pulver  
4 msk tomatpure 
2 msk vetemjöl 
Olja till stekning

Gör så här : 
Tärna köttet i ca 2 cm stora bitar.
Finhacka löken och vitlöken. 
Skiva morötter och paprika i lagom stora bitar. 
Skala potatis och skiva upp i bitar. 

Hätta upp olja i en stekpanna. 
Bryn köttet tills det börjar få färg på ytan och ställ sedan åt sidan.
Ta fram en större kastrull.
Häll rapsolja och fräs löken tills den börjar mjukna, tillsätt vitlöken och vänd runt lite. 
Tillsätt köttet som du har brynt och låt fräsa med en liten stund.
Tillsätt paprika och morötter och rör runt. 

Tillsätt kryddorna, tomatpure och vetemjöl.
Rör runt ordentligt och tillsätt ca 10 -12 dl vatten. 
Sänk värmen på spisen, sätt lock på kastrullen och låt grytan puttra ca 1 h. 


Rör ner potatisen, tillsätt ytterligare 1/2 liter vatten och puttra ytterligare 30 minuter. 
Smaka av och tillsätt mer av kryddorna om det behövs.
Servera med ett gott lantbröd. 
Smaklig spis.