Biff Stroganoff är så gott och enkelt att tillreda. 
Det var ett tag sedan jag lagade biff stroganoff så jag tyckte det var hög tid att ha det som middag idag. 


Har ni inte provat att laga biff stroganoff så tycker jag absolut att ni ska prova. 
Enkelt och väldigt gott. 
Passar väldigt bra med ris men även pressad potatis eller pasta. 

Recept på min biff stroganoff kommer här: 

Biff stroganoff ca 4 pers

Ca 700 nötkött  Nötbog. (nötbiff, lövbiff går även bra med fransyska.) 
2 gul lök
2 vitlöksklyfter
Olja till stekning
2 köttbuljongtärningar
2 tsk Paprika pulver
3 msk Tomatpuré
1 msk Senap
2 1/2 dl grädde
200 g champinjoner ( kan uteslutas) 
Salt
Peppar
Soja 
Mörk maizena ( om du vill ha grytan fylligare) 

Gör så här :
Strimla köttet i lagom stora bitar.
Hacka lök och vitlök.
Skär svampen i bitar

Hätta upp olja/smör i en stekpanna.
Bryn köttet tills det får färg. 
Lägg sedan stekpannan åt sidan.

Ta fram en kastrull, bryn löken, tillsätt svamp,  vitlök och bryn tills löken och svampen har mjuknat. 
Tillsätt sedan köttet med stekskyn, salta och peppra.
Tillsätt paprikapulver tomatpure, senap, köttbuljongtärningar och ca 5 dl vatten. 
Sänk värmen och låt allt puttra ca 1 timme. 
Tillsätt lite vatten i taget om det behövs.
Ringla i lite soja och tillsätt grädden, vill du ha grytan lite tjockare strö mörk maizena och blanda väl medan det puttrar på. 
Låt puttra ytterligare ca 30 minuter.
Smaka av, tillsätt mer kryddor om det behövs. 
Servera med ris eller pressad potatis och lite sallad. 

De flesta av mina rätter här på bloggen går utmärkt att ersätta med vegetariska produkter, tex köttfärs med vegefärs, grytbitar med quornbitar, kycklingfile med quornfilé osv. Det har jag själv gjort många gånger då jag har familjemedlemmar som inte äter kött.