Biff Stroganoff

Biff Stroganoff är så gott och enkelt att tillreda. 
Det var ett tag sedan jag lagade biff stroganoff så jag tyckte det var hög tid att ha det som middag idag. 


Servera gärna biffstroganoff med basmati ris, jag tycker det blir godare eller med pressad potatis och lite god sallad. 


Har ni inte provat att laga biff stroganoff så tycker jag absolut att ni ska prova. 
Enkelt och väldigt gott. 

Recept på min biff stroganoff kommer här: 
Biff stroganoff ca 4 pers
Ca 700 nötkött  Nötbog. (nötbiff, lövbiff går även bra med fransyska.) 
2 gul lök
2 vitlöksklyfter
Olja till stekning
2 tsk Paprika pulver
3 msk Tomatpuré
1 msk Senap
Grädde
Ca 200 g champinjoner. ( kan uteslutas) 
Salt
Peppar
Soja 
Mörk maizena ( om du vill ha grytan fylligare) 

Strimla köttet i lagom stora bitar.
Hacka lök och vitlök.
Skär svampen i bitar
Hätta upp olja/smöri en stekpanna.
Bryn köttet tills det får färg. 
Lägg sedan stekpannan åt sidan.

Ta fram en kastrull, bryn löken, tillsätt svamp och bryn ytterligare en stund. 
Tillsätt vitlök, paprikapulver tomatpure och senap. Fräs upp och tillsätt ca 2 dl vatten. 
Låt sedan puttra en liten stund.
Tillsätt sedan grädden och låt puttra lite.
Tillsätt sedan köttet med stekskyn, salta och peppra.
Sänk värmen och låt  allt puttra ytterligare en stund.
Ringla i lite soja och vill du ha grytan lite tjockare strö mörk maizena och blanda väl medan det puttrar på. 
Smaka av, tillsätt mer kryddor om det behövs. 
Servera med ris eller pressad potatis och lite sallad. 

De flesta av mina rätter här på bloggen går utmärkt att ersätta med vegetariska produkter, tex köttfärs med vegefärs, grytbitar med quornbitar, kycklingfile med quornfilé osv. Det har jag själv gjort många gånger då jag har familjemedlemmar som inte äter kött. 





Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: