Min kära granne skulle ha studenfest.
Stressad och orolig över allt som måste ordnas och beställas. 
Jag frågade henne vad hon tänkte bjuda på och fick då veta att hon ville ha blandad kopott av svenskt och orientaliskt och att två smörgåstårtor skulle beställas. 
Beställas ? Varför inte göra egna ? 
Väl i vår diskussion kom vi fram till att jag ska hjälpa henne och att det blir mycket billigare och att vi får två smörgåstårtor till priset av en om jag gör dem. 
Sagt och gjort. 


Jag hade själv bara gjort 2 stycken smörgåstårtor dess för innan och med andra smaker. 

Smörgåstårtor som var gjorda med kärlek i en av mina största sorger i livet. Smörgostårtor  som jag knappt kommer ihåg hur jag gjorde och vad jag hade i men som blev väldigt fina och goda. 
Men jag tycker om utmaningar och antar dem gärna. 

Sen tycker jag om att hålla på leka, skapa och krims kramsa med utseendet. 

Dem stod i varje fall färdiga till studenfesten och min granne hade inte fått se dem förän jag bar ner dem på bordet. Hon var så glad och stålt. Det var en härlig syn 




Smörgåstårta med skinka. 
Jag gjorde en grund röra på : (till båda tårtorna ) 
6 dl hårt vispad grädde
2 dl majonäs
2 dl crème fraîche 

På varje botten som skulle fyllas, bredde jag först på smör innan fyllningen kom på. 

1 pkt kalkon pålägg ca 400g 
1 liten purjolök
6 kokta och hackade ägg
1 pkt mjukost ca 400 g
1 burk majs 
2 röda paprikor  (fin hackade) 


Fyllning 1 
Hackad skinka, grundröra och purjolök 
Fyllning 2 
Hackade Ägg, mjukost, grundröra och lite skinka 
Fyllning 3 
Hackad skinka, grundröra, purjolök, majs och paprika. 

Rör i hop varje fyllning och bred över botten. 
Lägg sedan på den översta plattan och bred på grundröra över hela tårtan. 


Täck med folie och låt stå över natten i kylen så att den hinner gotta till sig. 

Dekorera efter smak och tycke.