Maräng-Nutella tårta

Denna maräng och nutella tårtan är väldigt enkel och god. 
Gjorde den för ett tag sedan till familjemedlemmarna och den uppskattades.


Min dotter frågade mig om jag inte kunde ta och göra den igen och vad gör man inte för sina barn.
Förra gången gjorde jag den med 3 bottnar. Större, mindre och minst och fyllde den även med snickers bland annat.
Denna gång bara med 2 större bottnar. 

Tårtan har bara marängbottnar, nutellafluff, hackade hasselnötter och ringlad choklad. 
Däremot lite annorlunda formade marängbottnar. 

Ibland behövs det inte så  mycket olika fyllningar för att göra en god tårta.

Receptet och tillvägagångssätt kommer här. 


Recept  (2 bottnar och ca 10 maränger ) 
Maräng 6 äggvitor
4 dl socker 
1 kryddmått ättikssprit. 

Nutella fluff  ( jag gjorde dubbel sats) 
3 dl grädde
200g Nutella. 

Värm grädden på spisen tills den är riktigt varm. OBS ! grädden får inte börja koka. 
Rör ner nutellan och vispa tills du har en len bas. 
Låt svalna och ställ in i kylen minst 6 timmar men gärna över natten. ( min var i kylen över natten) 
Vispa sedan upp så att det blir fluffigt. 

Sätt ugnen på 120 grader. 

Vispa äggvitorna på medelhastighet i en rostfri bunke. 
När äggvitorna har skummat upp, höjer du effekten på vispen och tillsätter gradvis med socker undertiden du vispar. 
När marängen börjar bli vit och fluffig tillsätter du ättikan och fortsätter vispa på hög effekt tills marrängen är fast och du kan vända upp och ner på bunken utan att marängen rör sig. 

Jag ritade av bottnarna på bakplåtspapper. 
Använde mig av sopp tallrikar som modeller. 
Häll marängen i en spritspåse med rund tyll. Spritsa sedan marängtoppar runt hela yttersta kanten på din mall. Forsätt sedan spritsa innåt tills du har fyllt hela cirkeln med maränngtoppar. 
Grädda i nedre delen ca 60 minuter. Stäng av värmen och låt ugnsluckan stå på glänt. 
Låt marängerna vila tills ugnen är sval. 

Lägg en marängbotten på ett fat. 
Häll nutella fluffen i en spritspåse med en rund tyll. 
Spritsa nutellafluff toppar mellan marängtopparna.


Strö på lite hackad hasselnöt och ringla lite smält choklad eller köpt chokladsås ( till glass)  sätt på nästa botten och gör samma sak. 
Spritsa sedan nutellafluff i botten på en 
Av dem enskilda marängerna och limma ihop med botten på en till maräng. 
Dekorera sådana enskilda maräng bitar runt tårtan och på om så önskas. 


Smaklig spis :) 



Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: