Gräddstuvad fjärilspasta med mozzarella och basilika.

Stuvade makaroner har blivit en stor favorit när det kommer till pasta och kidsen  här hemma.
Men det blir liksom tråkigt att göra det varje gång dem vill ha pasta. 
Det fick bli en annan variant idag. 

Det blev gäddstuvad fjärilspasta med mozzarella och basilika till deras älskade falukorv. 


Kan tala om att det åts med god aptit och alla var nöjda. 

Denna kan du göra på två sätt. 
Antingen kokar du pastan i mjölk och grädde eller så kokar du upp pastan tills den är al dente  ( tuggmotstånd i pastan) 
Silar av och sätter tillbaka pastan med grädde i kastrullen och kokar upp på svag värme tills grädden tjocknar och blir krämig med pastan. 

Jag har provat både alternativen. 
Dock tycker jag att den blir lite godare när den får koka upp med mjölk och grädde. Men det är smaksak. 



Recept och tillvägagångssätt kommer här. 
Alternativ 1   ( som jag gjorde idag) 

500 g Barilla fjärilspasta 
1 liter mjölk
5 dl grädde
Salt 
Peppar
Basilika färsk/torkad  efter tycke
1 mozzarella ost - 125 gram 

Ta fram en kastrull och koka upp mjölk och grädde. Koka på svagare värme så det inte bränner fast. 

När mjölk/grädde har kokat upp häll i pastan och fortsätt koka under omrörning på svag värme. 

När pastan har börjat suga åt sig av gräddblandningen och börjar bli färdig tillsätter du salt, peppar och basilika. 


Fortsätt att röra runt på svag värme en minut till. 
Stäng sedan av värmen smula ner mozzarellan och blanda väl.
Servera meddetsamma för då är den som godast och krämigast. 



Alternativ 2 

500g fjärilspasta
Salt 
Peppar 
Ca 5 dl grädde
1 mozzarella ost-125 gram 

Koka upp pastan så att den är al dente - med tuggmotstånd 

Sila av pastan och sätt tillbaka den i kastrullen tillsammans med grädden. 
Koka upp på svag värme. 
När pastan börjar suga upp såsen och bli krämig tillsätter du salt peppar och basilika. 
Fortsätt koka en liten stund. 
Smula sedan ner mozzarellan, stäng av värmen och rör runt tills allt är väl blandat. 
Servera medetsamma godast och krämigast då. 












Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: