Vanilj fyllda Petit choux med choklad överdrag

Jag hade lite gäster här om dagen och gjorde då petit choux bakelser. 
Fick en del över som jag la i frysen och dem åkte fram idag. 
Dem fick en ny liten kostym idag. 
 
 
Fyllda med vaniljkräm, ringlade med mörk och ljus choklad och så fick dem sällskap av lite goda körsbär på fatet. 
 
Recept :
 
Deg:
 
200 ml vatten
100 ml olja ( raps olja ) 
2 1/2 dl mjöl
3 ägg
 
Fyllning
vanilj kräm: 
 
4 dl mjölk.
6 msk marsanpulver.
vispa upp till en kräm och ställ i kylen.
 
Gör så här:
 
Häll vatten och olja i en kastrull och  sjud upp.
Ta av från värmen och tillsätt mjöl.
Rör runt tills degen är fast och släpper från kastrull botten. 
 

Låt degen svalna helt. 

Vispa ner ett ägg i taget tills du har en jämn smet.
 

Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut smeten på bakplåtspapper, ( typ som mjukglass) mer på höjden än på brädden. 
 


Grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills dem har fått en fin gyllenbrun färg på ytan. OBS ! 
Öppna inte ugnen under gräddtiden ! Risken finns att dem dalar.
Jag gräddade mina i ca 25 minuter.
 
  
Låt dem sedan svalna helt. 
 
Jag fyllde en spritspåse och använde mig av  en mindre och spetsig  tyll som jag försiktigt tryckte in i kakan och spritsade in fyllningen. 
 

Smält mörk/ljus choklad och ringla över bakelsen. 
Låt chokladen stelna lite sen är det bara till att servera. 
 
 
Smaklig spis ! 
 
 
 
 
1 AngelicasVärld skriven

Men så gott!

Svar: Tack Angelica, dem är verkligen goda 😊
Snille

2 Ellen Gräntz skriven

Hjälp vad gott!!

Svar: Tack Ellen 😊
Snille

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: