Jag hade lite gäster här om dagen och gjorde då petit choux bakelser. 
Fick en del över som jag la i frysen och idag åkte de fram. 
 
 
Fyllda med vaniljkräm, ringlade med mörk och ljus choklad och så fick dem sällskap av lite goda körsbär på fatet. 
 
Recept :
Deg:
200 ml vatten
100 ml olja ( raps olja ) 
2 1/2 dl mjöl
3 ägg
 
Fyllning
vanilj kräm: 
 
4 dl mjölk.
6 msk marsanpulver.
vispa upp till en kräm och ställ i kylen.
 
Gör så här:
Häll vatten och olja i en kastrull och  sjud upp.
Ta av från värmen och tillsätt mjöl.
Rör runt tills degen är fast och släpper från kastrull botten. 
 

Låt degen svalna helt. 
Vispa ner ett ägg i taget tills du har en jämn smet.
 

Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut smeten på bakplåtspapper, ( typ som mjukglass) mer på höjden än på brädden. 
 


Grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills dem har fått en fin gyllenbrun färg på ytan. OBS ! 
Öppna inte ugnen under gräddtiden ! Risken finns att dem dalar.
Jag gräddade mina i ca 25 minuter.
 
  
Låt dem sedan svalna helt. 
 
Jag fyllde en spritspåse och använde mig av  en mindre och spetsig  tyll som jag försiktigt tryckte in i kakan och spritsade in fyllningen. 
 

Smält mörk/ljus choklad och ringla över bakelsen. 
Låt chokladen stelna lite sen är det bara till att servera. 
 
 
Smaklig spis !