Jag har alltid förmågan att köpa hem för mycket frukt. 
Trots att jag gång på gång intalar mig att jag inte ska göra samma sak nästa gång.
 Ja, ja! Eller hur ! 
Jag kanske lär mig någongång. 
 
Denna gången blev det för många äpplen som bara står i skålen och dammar. 
Vanlig äppelpaj brukar jag göra så det var inte så intressant. 
Bakade äpplen fick det bli och jag fick ha lite kul i köket. 
 

Det blev inte alls tokigt påhitt. 
 
Provsmakade denna gång mer än en tugga, tog en till, och en till ! 
Sen kom jag att tänka på förmiddagen på gymmet, hur mycket hade jag inte spenderat där för att bli av med lite kalorier ?!! 
Då åkte skeden bort ;) 
 
 
Receptet på desse godingar
Kommer här :
 
Fyllda ugnsbakade äpplen :

6 urgröpta äpplen 

Paj deg : 
120g smör (kylskåps kall ) 
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl crunchy müsli (naturell) 
1 dl socker 
 
Äpple fyllning
Hackade äpple bitar ( det som jag hade gröpt ur)
1 msk socker 
1 msk kanel 
 
Sätt ugnen på 150 grader.
 
Tärna smöret i mindre bitar. 
Börja med att nypa ihop smör, mjöl och crunchy müsli så att det blir smuligt, tillsätt socker och smula ytterligare en liten stund. 
 
Jag la mina ingredienser i bakmaskinen och den fick snällt jobba upp en smuldeg åt mig. 
Tärna de urgröpta äpplebitarna, blanda med socker och kanel. 
 
Ta fram en ugnsplåt, lägg på bakplåtspapper. 
Ställ dem urgröpta äpplena på bakplåtspapperet. 
Fyll nedersta biten med smuldeg, tryck till lite på degen. 
Fyll sedan lite med äpple fyllning. 
Och överst fyller du med smuldeg och trycker till lite. 
 
Ställ sedan plåten i mitten på ugnen. 
Baka äpplena tills dem mjuknar och pajdegen fått färg på ytan. 
 
Jag bakade mina ca 35-40 minuter. 
 
Skulle pajdegen rinna ut lite och över äpplena under gräddningen så är det ingen fara. Ta upp fyllningen och lägg den på toppen av äpplet när  dem är klara.  Du får bara en god och lite krispigare yta. 
 
Toppa med lite hackade hasselnötter eller mandelspån och servera med vanilj sås eller vaniljkräm. 
 
Smaklig spis :)