Desse gifflarna gjorde jag för ett bra tag sedan. 
Tyckte det var en spännande ide och var tvungen att prova. 
Perfekta till utflykter eller när man ska ha gäster.
 

Man kan fylla dem med olika fyllningar.
Varför inte göra det enkelt och fylla med olika pålägg man tycker om, röror eller bara äta dem som dem är.
Goda är dem ändå. 
 

Jag fyllde vissa med rostbiff,remoulad och rostad lök och la dem på en sallads bädd. 
 


Vissa fyllde jag med skinkröra och serverade med sallad och paprika. 
 
Recept på mina strut gifflar 
 
500g mjöl
1 jäst - a 50g 
3 dl mjölk ( ljummen)
1dl olja
2 tsk salt
1 tsk socker 
2 ägg 
 
 
Smula jästen, tillsätt mjölk och rör runt till jästen löst upp sig.
Häll därefter i mjöl, socker,  salt och övriga ingredienser.
Knåda degen tills den släpper kanterna, är slät och fin. Täck  med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek.
 
När degen är färdig jäst, knåda igenom den och skär/knip av jämna bitar.
 
Rulla ut avlånga bitar. Precis som till lussebullar. 
Snurra runt degremsan runt foliestruten, pensla med ägg, lägg på sesamfrön och grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills gifflarna har fin färg på ytan. 
 

Smaklig spis och tack för besöket :)